Šport > Košarka
24 ogledov

T-Maca bi radi zvabili v Turčijo

Tracy McGrady je ponovno pokazal svoje strelske sposobnosti. Reuters
Tako kot je lani Bešiktaš v svoje vrste zvabil Allena Iversona, zdaj njihov turški rival Galatasaray, ki bo igral kvalifikacije za Evroligo, pripravlja ponudbo za Tracyja McGradyja.

Tracy McGrady, ki bo od petka prosti igralec in v zadnjih dveh sezonah v ligi NBA ni več blestel kot nekoč, ne bo mogel zavrniti ponudbe Galatasaraya iz Istanbula, zatrjujejo turški mediji. Dvaintridesetletnega T-Maca bi radi v svoje vrste zvabili tako, kot je lani še enega že rahlo odcvetelega NBA zvezdnika Allena Iversona zvabil njihov rival Bešiktaš. Galatasaray okrepitve potrebuje, saj bo sodeloval v kvalifikacijah za Evroligo.

McGrady je med letoma 2001 in 2007 vselej igral na NBA All-star tekmi. To je bilo obdobje, ko je blestel v dresu Houston Rocketsov. Dvakrat je bil tudi najboljši strelec sezone (s povprečjem 32,1 in 28 točk na tekmo). Kasneje so ga ustavile poškodbe in v svoji zadnji sezoni za Rakete je odigral le šest tekem. Nato je bil poslan k New York Knicksom, v minuli sezoni pa je poskušal kariero obuditi pri Detroit Pistonsih. Da še zna, je dokazal januarja, ko je svojemu prvemu klubu Toronto Raptorsom nasul 22 točk.

V primeru lockouta se jeseni obeta več prestopov NBA zvezd v Evropo (vsaj tistih, ki bodo brez pogodbe), kot prvi se je na domačo celino vrnil Nenad Krstić, ki je okrepil CSKA Moskvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.