Šport > Košarka
1608 ogledov

Tako se je končala prva tekma Wembanyame, boljši drugi novinec

Victor  Wembanyama Profimedia
V pripravah na NBA pozornost požel neuradni debi Wembanyame.

Ponoči sta se v obračunu visokih izborov na naboru za severnoameriško košarkarsko ligo NBA pomerila Victor Wembanyama in Chet Holmgren. Zmagala je ekipa slednjega, sicer drugega izbora leta 2022. Oklahoma City Thunder je namreč proti San Antonio Spurs slavila s 122:121.

Na parketu je bilo ponoči tudi prvo ime lige - LeBron James. Čeprav bo 38-letni velezvezdnik ta meseca uradno začel že svojo 21. sezono v NBA, je največ zanimanja pritegnil francoski čudežni deček Wembanyama, ki je kot prvi izbor na letošnjem naboru tudi prvič na tekmi oblekel dres Spurs.

Proti Holmgrenu, ki je bil drugi izbor leta 2022, a nato zaradi poškodbe izpustil celotno prejšnjo sezono, se bo Wembanyama v rednem delu meril tudi za nagrado najboljšega novinca.

Devetnajstletni Francoz je v 19:22 minute na parketu ob neuradnem debiju dosegel 20 točk (8/13 iz igre) in pet skokov, kar ni bilo dovolj za zmago proti Oklahomi. Zanjo je Holmgren dosegel še točko več v 16:16 minute na parketu, ob tem pa pobral še devet skokov.

Chet Holmgren | Avtor: Profimedia Profimedia

Ponoči sta bili še dve tekmi. New York Knicks so s 114:107 ugnali Boston Celtics brez svojih največjih zvezdnikov, Los Angeles Lakers pa so bili s 129:126 boljši od Brooklyn Nets. Za jezernike je slabih 17 minut odigral tudi James in dosegel 10 točk, njegov zvezdniški soigralec Anthony Davis pa v 14 minutah 13.

Drevi tretja pripravljalna tekma čaka tudi Dallas Mavericks s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem. Ljubljančan se bo vrnil v Madrid in se ob 20.45 pomeril proti Realu, pri katerem je tudi začel poklicno pot.

Sezona rednega dela lige NBA se bo sicer začela v noči s 24. na 25. oktober.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice