Šport > Košarka
38 ogledov

Tega ni počel niti Michael Jordan

lebron james EPA
LeBron James je na treh tekmah letošnjega finala lige NBA dosegel neverjetnih 123 točk in je neposredno oziroma posredno odgovoren za 63 odstotkov točk, ki jih je dosegla ekipa Cleveland Cavaliers.

Pred začetkom finala najmočnejše košarkarske lige na svetu je za favorita veljala ekipa Golden State Warriors. Po treh tekmah je slika precej drugačna, saj Cleveland Cavaliers potrebujejo samo še dve zmagi za prvi šampionski prstan v zgodovini franšize.

Največ zaslug za odlične predstave konjenikov gre LeBronu Jamesu, ki je ob odsotnosti dveh njegovih glavnih ''pomagačev'' vso odgovornost prevzel na svoja pleča. James je na prvih treh tekmah v povprečju dosegel 41 točk, 12 skokov in 8.3 podaje. Če seštejemo njegov met iz igre in podaje soigralcem, je ameriški zvezdnik odgovoren za 66 odstotkov točk celotne ekipe, čemur se ne more približati niti veliki Michael Jordan. Slednji je najboljši rezultat zabeležil v sezoni 1990/1991, v kateri je dosegel 56.3 odstotka vseh točk Chicago Bulls, ki so se tistega leta veselili prvega naslova prvaka.

lebron statistika jordan nba | Avtor: Wall Street Journal Wall Street Journal
Cleveland v finalu ne more računati na poškodovana Kyrieja Irvinga in Kevina Lovea, zato je James taktično upočasnil svojo igro in prevzel večjo odgovornost v napadu. 63 odstotkov njegovih metov je izvedel po tem, ko je žogo v rokah držal najmanj šest sekund. Za primerjavo, med rednim delom sezone je ta statističen podatek znašal le 37 odstotkov. ''Polžja igra'' je Bojevnikom povzročila kar nekaj preglavic, saj gre za najhitrejšo ekipo v ligi, ki pogosto izsili izgubljeno žogo in krene v hiter protinapad.

James v povprečju na tekmo izvede kar 36 metov, čeprav si želi, da temu ne bi bilo tako. ''To ni v mojem karakterju, vendar nimam izbire,'' je povedal 30-letnik in dodal: ''Ne želim si toliko metati na koš.'' Odsotnost dveh nosilcev igre Clevelanda sta uspešno nadomestila Tristan Thompson in Timofey Mozgov, ki pobereta kar tretjino Jamesovih zgrešenih metov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.