Šport > Košarka
12 ogledov

Tekma za biti ali ne biti

Zlatorog je Olimpijo presenetil v Tivoliju: ali jo bo tudi v Treh lilijah? Žurnal24 main
Zlatorog potrebuje še eno presenečenje proti Union Olimpiji. Po zmagi v Tivoliju si lahko Laščani nocoj ob 20. uri v domači dvorani zagotovijo mesto v finalu. Olimpija ostaja v vlogi favorita.

Igralci Zlatoroga so na prvi polfinalni tekmi v Hali Tivoli ugnali Union Olimpijo in za napredovanje v finale potrebujejo le še zmago. Nocoj ob 20. uri (prenos bo na Šport TV 1) bo dvorana Tri lilije – vstop bo prost – tako pokala po šivih.

Zmaji še vedno favoriti
"Ena tekma nikoli ne spremeni razmerja, zato je Union Olimpija še vedno favorit celotnega dvoboja. Vendar zdaj igramo v Treh lilijah in pričakujemo izdatno podporo s tribun. Ljubitelji dobre košarke ne bodo prišli samo iz Laškega, temveč tudi iz okolice, zato lahko razmišljamo tudi o napredovanju v veliki finale. Znova moramo odigrati preudarno in zbrano ter morda še za odtenek bolje v obrambi," pred tokratnim srečanjem meni trener Zlatoroga Aleš Pipan, ki je Laščane v soboto popeljal do prve zmage na gostujočem igrišču v končnici po letu 2004 in sploh prve zmage kluba iz Laškega nad Olimpijo po že končanem rednem delu prvenstva.

 
 

V petek je bila naša igra polomija, nismo bili pravi.

Jaka Klobučar

 
Prevzeti odgovornost
Zmaji so v samostojni Sloveniji osvojili 14 od 17 naslovov (dva si je pribojevala novomeška Krka, enega pa domžalski Helios), tokrat pa se drugič lahko spotaknejo že v polfinalu. "Zavedamo se, da je pred nami izjemno pomembno srečanje. Vsi moramo prevzeti odgovornost in popraviti vtis s prve tekme. Tudi tokrat šteje samo zmaga," meni strateg zeleno-belih Jure Zdovc . Ta pred nocojšnjo tekmo tako kot Pipan nima večjih težav s poškodbami igralcev. Ob morebitni zmagi Olimpije bi se pivovarska tekmeca pomerila še enkrat v Ljubljani, odločilna tekma pa bi bila v petek prav tako ob 20. uri.

Jaka Klobučar je prepričan, da se petkova tekma ne more ponoviti. © Saša Despot

 
Mini intervju: Jaka Klobučar

Še računate na uvrstitev v finale?
Seveda. V petek je bila naša igra polomija, nismo bili pravi. Po drugi strani so Laščani dobro odigrali v obrambi in napadu. Prepričan sem, da se petkova tekma v Laškem ne more ponoviti. Moramo zmagati, do končnega cilja, osvojitve naslova, pa nas nato čaka še nekaj napornih tekem.

Boste igrali pod velikim pritiskom?
Ne vem, kako bo pred tekmo, ampak za zdaj ga v garderobi ni bilo čutiti. Kljub morebitnemu pritisku je edina opcija za nas zmaga.

Pričakujete glasno podporo s tribun za domače košarkarje?
Tega smo že navajeni. V Laškem do zdaj tako ali tako ni bilo polne dvorane. Če tokrat bo, nas to ne sme vreči iz tira. Moramo le igrati našo igro.

Kdo bo zmagal v dvoboju med Heliosom in Krko?
Menim, da bo še zelo napeto. Krka se kljub številnim poškodbam dobro upira in možna je tudi tretja tekma.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.