Šport > Košarka
9943 ogledov

To o Čančarjevi poškodbi pravi selektor

Vlatko Čančar Profimedia
Aleksander Sekulić: poškodba Čančarja ne izgleda dobro.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Atenah doživela hud šok. Tri minute pred koncem prijateljske tekme z Grčijo se je poškodoval eden glavnih igralcev Vlatko Čančar. 

"Poškodba Čančarja ne izgleda dobro. To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu," je za Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) dejal selektor Aleksander Sekulić.

"Pred nami so še tri zahtevne tekme ter nato ena na Japonskem. Tam bomo imeli precej časa za trening, a težko je zdaj o tem razmišljati, saj nas v prvi vrsti zanima poškodba Čančarja."

Aktualni prvak lige NBA in član Denver Nuggets je v zaključku tekme nerodno pristal na levi novi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe.

Predstavnik za stike z javnostmi pri KZS Grega Brezovec je za STA dodal, da bo Čančarjevo stanje znano jutri ali v nedeljo, ko bo v Sloveniji opravil natančne zdravniške preglede.

Selektor Sekulić je o tekmi povedal, da njegovi izbranci tokrat niso bili strelsko razpoloženi. "Nenatančnost v napadu nam je vzela samozavest in energijo v obrambi. Sicer smo našli pot nazaj, vendar so se padci v igri ponovili. Težko je pričakovati vrhunsko strelsko formo v tej fazi priprav. Graditi moramo naprej s tem, kar imamo."

Komentarjev 1
  • Ender3 23:50 04.avgust 2023.

    Še eni turisti tokrat pod taktirko Sekulića.

Sorodne novice