Šport > Košarka
33407 ogledov

Trener Miamija razkril obljubo, ki so jo dali Dragiću

erik spoelstra Epa
Trajalo je več let, a šefi Miami Heat so naposled izpolnili obljubo, ki so jo pred leti dali Goranu Dragiću.

Trener Miami Heat Erik Spoelstra nikoli ni skrival naklonjenosti in spoštovanja do dolgoletnega člana Miami Heat Gorana Dragića.

Ne samo zaradi njegovega doprinosa v zadnji sezoni, ki se je kljub bizarnim okoliščinam izkazala za eno najboljših v Dragićevi karieri, temveč zaradi vsega, kar je izkušeni slovenski košarkar prispeval v skoraj šestih letih.

goran dragić NBA Šport Bam! Dragić na zmenek z LeBronom

Dragić se je Miamiju pridružil v zimskem prestopnem roku leta 2015, kmalu po tem, ko je floridsko moštvo zapustil LeBron James, s katerim je vročica osvojila dva zaporedna naslova prvaka. Prav James, danes član Los Angeles Lakers, bo Dragićev nasprotnik v letošnjem finalu. Za zvezdnika jezernikov bo to že deseti finale v karieri (3-6) in deveti v zadnjem desetletju. LA Lakers so bili z 52 zmagami  in 19 porazi tretja najboljša ekipa rednega dela sezone.

Goran Dragić Veliki met Šport Dragić v finalu NBA! "Eden od vrhuncev moje kariere"

Vročica je v rednem delu zbrala 44 zmag in 29 porazov, kar je zadostovalo za peto mesto na lestvici vzhodne konference. Gre za najvišji odstotek dobljenih tekem (60,3%) v Dragićevi šestletni eri v Miamiju.

Za slovenskega veterana je bila serija z Boston Celtics drugi nastop v konferenčnem finalu lige NBA. Prvič mu je to uspelo kot članu Phoenix Suns v sezoni 2009/2010, takrat so sonca v šestih tekmah izločili prav LA Lakers. Prihajajoči finale bo tako tudi Dragićeva priložnost za maščevanje.

 | Avtor: Epa Epa

Za Slovenca je preboj v finale velika nagrada za zvestobo in vloženi trud, potem ko je Miamiju premagal prebroditi težke čase, ki so nastopili z odhodom Jamesa, nenadno boleznijo Chrisa Bosha in zatonu Dwayna Wada. Kljub številnim negotovostim je Dragić ostal zvest in predan ekipi, kateri bo poskušal priigrati četrti naslov v zgodovini franšize (2006, 2012, 2013). 

Luka Dončić Clippers Mavericks Problem Šport "Pohojanje gležnja ni bilo dogovorjeno, toda ..."

Spoelstra je ob tem velikem trenutku za moštvo ter zgodovinskem za Dragića oziroma slovensko košarko razkril, da se je letos končno izpolnila obljuba, ki so jo pred skoraj šestimi leti dali Slovencu.

pat riley | Avtor: Epa Epa
"Pred šestimi leti sva s Patom (Rileyjem, op. a.) Dragiću obljubila, da bomo imeli ekipo, ki se bo potegovala za naslov. Nihče ni vedel, kako se bodo stvari obrnile, ampak Goran je vseeno ostal z nami. Okrog njega smo zgradili čvrsto ekipo, naša organizacija je šla naprej, uspelo nam je privabiti tudi Bama Adebaya," je povedal trener Miamija.

Prav Adebayo je bil eden najzaslužnejših igralcev za ta neverjeten preporod moštva, ki še lani ni imelo prav nobenih možnosti v prvem krogu končnice proti Philadelphii 76ers, letos pa so favoriti padali kot za stavo, vključno z najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks, ki je Dragiću in Co. odščipnila zgolj eno tekmo.

"Adebayo bo zaslužen, da bomo osvojili naslov prvaka," je napovedal Jimmy Butler.

Goran Dragić Legenda Šport "Kar so naredili Dragiću, večina NBA zvezdnikov ne bi prenesla"

Komentarjev 1
  • Waltter 14:31 28.september 2020.

    WTF clanek? To da mu je obljubil nima nobenega pomena. Dragica veze pogodba in on je podpisal pogodbo z Mijamijem ce se ne motim za 5 let. Edino dobro da je ostal pri Mijamiju, ni pa imel zaradi vrednosti svoje ...prikaži več pogodbe tuni nikakrsnih snubcev. Tako da taksni claniki so brezvezni in bez pomena...