Šport > Košarka
4031 ogledov

Umrl eden od petdeseterice največjih NBA igralcev

Hal Greer twitter
V 82. letu starosti je umrl član košarkarske Hiše slavnih.

V 82. letu starosti je umrl nekdanji košarkar Hal Greer, ki je leta 1967 sodeloval pri drugem od treh naslovov zmagovalca lige NBA za Philadelphio 76-ers. V končnici tistega leta je bil Greer prvi strelec svoje ekipe s povprečjem 27.7 točke na tekmo, skupaj z Wiltom Chamberlainom pa sta prekinila dominacijo Bostona, ki je na čelu z Billom Russellom zaporedoma osvojil osem šampionskih prstanov. Greer je v svoji karieri desetkrat zaigral na tekmi All-Star, leta 1968 pa je bil tudi najkoristnejši igralec omenjene tekme.

Leta 1958 so ga kot 13. na naboru lige NBA izbrali Syracuse Nationals, ki so se pet let kasneje preselili v Philadelphio in postali 76-ers. Greera uvrščajo med trojico najboljših branilcev lige v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, po mnenju strokovnjakov sta bila od njega boljša le Oscar Robertson in Jerry West.

Pri Philadepphiji so upokojili njegov dres s številko 15, v karieri pa je dosegel 21.586 točk, kar ga še vedno uvršča na 34. mesto najboljših strelcev v zgodovini NBA. Je še vedno najboljši strelec v zgodovini kluba iz Philadelphie. Ob 50. obletnici lige NBA leta 1996 je bil izbran med 50 najboljših igralcev vseh časov.

Leta 1982 je bil izbran v NBA Hišo slavnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.