Šport > Košarka
325 ogledov

V četrtek dan D za Dončića, Dragića in Čančarja

Spalding NBA žoga Reševalni pas/Twitter
Sezona je bila prekinjena 11. marca, potem ko je bil pozitiven francoski košarkar v dresu Utaha Rudy Gobert.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA bo v četrtek padla končna odločitev o nadaljevanju sezone, ki naj bi se začela 31. julija v Disney Worldu pri Orlandu na Floridi. 

Po pisanju ESPN je vodstvo najmočnejše lige na svetu določilo 12. oktober kot zadnji datum za konec sezone, ta dan naj bi bila na sporedu morebitna sedma tekma finalne serije.

Minuli petek je komisar lige NBA Adam Silver upravnemu odboru, v katerem sedijo lastniki franšiz vseh klubov, kot ciljni datum za vnovični zagon košarkarskega dogajanja po pandemiji novega koronavirusa predstavil 31. julij, ko bi bilo še možno nadaljevati sezono. Ta je bila prekinjena 11. marca, potem ko je bil pozitiven francoski košarkar v dresu Utaha Rudy Gobert.

Sveča NBA Šport Umrl legendarni ameriški košarkar, edini kot veliki Wilt

V združenju NBA še vedno ni znan dokončen tekmovalni format za nadaljevanje sezone. Končna odločitev o tem bo padla na četrtkovem sestanku, šibka večina klubov, šestnajst od 30, pa ne bi spreminjala tekmovalnega formata in bi se po nekaj odigranih tekmah rednega dela v končnico uvrstilo 16 ekip, torej po osem najboljših iz zahodne in vzhodne konference.

Mirjam Poterbin Odkrit pogovor Šport Mirjam Poterbin: "Luka je jokal vsakič, ko sem odšla"
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice