Šport
5627 ogledov

Sloveniji se obeta največja doza NBA tekem v zgodovini

luka dončić Instagram
"Prihod v Slovenijo je logična posledica delovanja v zadnjih desetih letih," pojasnjuje član uredniške in komentatorske ekipe novega športnega programa.

Prihodnji teden naj bi v programski shemi nekaterih večjih slovenskih operaterjev zaživela dva programa športne televizije Arena Sport TV. Omenjeni ponudnik športnih vsebin je uveljavljeno ime v republikah nekdanje skupne države, zdaj pa se nadejajo uspešnega preboja tudi na slovenskem trgu.

 | Avtor: Facebook Facebook

Športna televizija bo slovenskim gledalcem ponudila pester nabor vsebin, še zlasti pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji košarke in lige NBA, saj Arena Sport razpolaga z največjim paketom tekem severnoameriške košarkarske lige v zgodovini države, kar pomeni, da bodo NBA sladokusci lahko pogosteje kot kdajkoli prej uživali v predstavah treh slovenskih predstavnikov v ligi onkraj luže.

televizija TV Šport Obeta se velika sprememba na področju gledanja športa pri nas

 | Avtor: Instagram Instagram
"Prvo leto bo zagotovo najbolj zanimiva liga NBA zaradi Luke Dončića, Gorana Dragića in Vlatka Čančarja. Prihod v Slovenijo je logična posledica delovanja v zadnjih desetih letih. Vsaka televizija si razumljivo želi biti kar se da gledana in temu primerno se tudi širi v druge države. V zadnjem letu ali dveh je bilo tako samo še vprašanje časa, kdaj se bo vse skupaj zagnalo," je o motivih za vstop na slovenski trg spregovoril član uredniške in komentatorske ekipe Luka Štucin, ljubiteljem košarke znan tudi kot eden največjih poznavalcev lige NBA na sončni strani Alp.

Kaj bo s Telemachom?

Pogajanja z operaterji so v polnem teku teku, ob tem pa je še posebej zanimivo vprašanje Telemacha, ki je v lasti družbe Slovenia Broadband (SBB), ki spada v skupino United Group, izdajatelja Areni konkurenčnega Sport Kluba. "S Telemachom je zadeva malce bolj zapletena. Seveda si želimo, da bi bili vidni pri vse ponudnikih, kar je povsem logično, saj vsaka televizija stremi k temu, da bi bila dostopna vsem gledalcem v Sloveniji, toda zaenkrat se dogovarjamo s tremi ponudniki," je pojasnil Štucin.

Miha Penko Dejan Djuranović Bojan Prašnikar studio Lige prvakov Sport Klub TV Šport Zakaj ne morete več gledati Sport Kluba?

Za vsakega nekaj

In kakšne vsebine si lahko obetajo gledalci? "Do leta 2025 imamo ligo NBA, Aba, Aba 2. Do leta 2022 imamo NCAA paket, kar je lahko košarka ali ameriški nogomet v ZDA. Rokometna evropska in svetovna prvenstva, hokejska svetovna prvenstva. Pri rokometu tako moške kot ženske, pri hokeju pa samo moške. Kar se nogometa tiče, smo še malce podhranjeni, vendar imamo Copo Libertadores, ligo MLS, Copo Sudamericano, veliko evropskih manj znanih lig. V sezoni 2021/2022 prihajajo močne nogometne okrepitve, govorim o vsaj dveh ligah iz velike peterice."

Kaj bo s podlicencami?

Poraja se tudi vprašanje podlicenciranja. Takšen primer je na primer Šport TV, ki ima od arene sublicenco za predvajanje tekem Serie A. O tej temi bo v prihodnje še tekla beseda. "To bo stvar dogovora. Zdaj smo bolj osredotočeni na uspešen začetek. V prvi sezoni bo poudarek na NBA in košarki nasploh. O licenciranju in podlicenciranju odločajo naši šefi iz Srbije. Moja naloga je bolj programska in komentatorska. Načeloma so to pravice od Arene, ki se začasno prodajajo naprej, potem bomo pa videli."

NBA tekem bo na pretek

Bržkone najboljša novica za slovenske ljubitelje športa bo zajetno število NBA tekem. "Od osem do deset NBA tekem na teden. Kupili smo največji paket v zgodovini Slovenije, kar zadeva NBA. Glede na to, da je Dallas zelo tržno zanimiv in da ima Miami Evropi prijazne termine, predvidevamo, da bosta na teden na sporedu vsaj ena tekma Dallasa in ena tekma Miamija. Za sezono 2019/2020 je bilo v planu 25 tekem Dallasa in deset Miamija, kar pomeni, da bi bila vsak teden najmanj ena tekma. Trudili se bomo, da bi predvajali vse tekme v Evropi prijaznih terminih, še posebej ko bosta igrala Dallas in Miami."

 | Avtor: Instagram Instagram

Razgibana komentatorska ekipa

Arena Sport je k sodelovanju privabila tudi številna znana komentatorska imena. Projektu so se poleg Štucina pridružili Grega Sever, Tilen Lamut, Izidor Kordič, Tilen Lovše in Alen Hodžić, kadrovska slika pa se bo dokončno izkristalizirala čez nekaj mesecev, ko se bo povečal tudi nabor vsebin.

"Kader je sestavljen toliko, da lahko začnemo. V komentatorski ekipi nas je devet. Pred septembrom bomo imeli še nekaj razgovorov s priznanimi komentatorskimi imeni. Imeli bomo pa tudi avdicijo, saj se je javilo veliko mladih ljudi, ki bi se radi s tem ukvarjali. Ekipa je v nastajanju. Z razširitvijo nogometnega nabora bomo pripeljali tudi nove komentatorje in znana imena."

Šprtna vsebina bo podrejena interesom slovenskih gledalcev, pojasnjuje Štucin, eden glavnih ciljev pa bo tudi kreiranje lastne vsebine.

"Želimo vzpostaviti dobro produkcijsko ekipo. Kar se tega tiče, imamo dobro zaledje. Ciljamo na to, da ne bi predvajali samo vnaprej narejenih magazinov, ampak da imamo tudi lastno produkcijo. Delali bomo svoje studijske prispevke, imeli bomo goste, ustvarjali bomo dokumentarce. Glede tega smo zelo resni, saj si želimo ponuditi tudi dodatne vsebine," je zaključil izkušeni slovenski komentator.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice