Šport > Košarka
0 ogledov

V finalu spet Slovenec

lakovic_main_epa Žurnal24 main
Jutri se bo v Berlinu začel zaključni turnir košarkarske Evrolige. Slovenske barve bodo zastopali Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek (oba CSKA) in Jaka Lakovič (Barcelona).

V Berlinu bo od jutri do nedelje potekal evroligaški zaključni turnir četverice. V polfinalih se bodo pomerili branilec naslova CSKA (Lorbek in Smodiš) in Barcelona (Lakovič) ter Panathinaikos in Olympiacos. V finalu bomo Slovenci tako imeli vsaj enega predstavnika.

Matjaž Smodiš bo v Berlinu lovil še četrti naslov zmagovalca Evrolige. © SPS

 
Po četrti in prvi naslov
"Vnovično zmagoslavje bi bilo kot češnja na torti. Nikomur od nas še ni uspelo osvojiti dveh naslovov evropskega prvaka zapored. Blizu tega smo bili pred dvema sezonama, vendar nam ni uspelo. To bi bil vrhunec moje štiriletne kariere pri CSKA," je pred zaključnim turnirjem razmišljal prvi neruski kapetan moskovskega kluba Matjaž Smodiš. Ta lahko postane šele 11. košarkar v zgodovini najprestižnejšega evropskega tekmovanja, ki bi osvojil štiri lovorike. Prav vse je zbral pod vodstvom italijanskega strokovnjaka Ettoreja Messine , ki tokrat naskakuje že peti naslov.

Brez njega je še vedno Lorbek, ki je s Skipperjem iz Bologne že igral v finalu Evrolige, a visoko izgubil. "To je poseben občutek, še zlasti ker me na Final Fouru ni bilo že nekaj let. V Tel Avivu sem bil še na začetku kariere in se nisem zavedal, kako težko se je prebiti na zaključni turnir. To je nekaj posebnega. Sem del izjemne ekipe in veseli me, da se lahko potegujemo za lovoriko," je menil najkoristnejši igralec Evrolige v marcu in aprilu. O polfinalnem tekmecu pa je povedal: "Barcelona si je vsekakor zaslužila nastop v Berlinu. Imajo veliko dobrih igralcev in zelo dolgo klop. Prepričan sem, da nas čaka dobra tekma."

 
 

Vnovično zmagoslavje bi bilo kot češnja na torti. Nikomur od nas še ni uspelo osvojiti dveh naslovov evropskega prvaka zapored.

Matjaž Smodiš

 
S pristopom po zmago
"Zmaga v četrtfinalu proti Tau Ceramici nam je dvignila samozavest. Dvakrat smo v seriji zaostajali, a na koncu le zmagali. Menim, da lahko s takšnim pristopom naredimo še kaj več," pa je pred nastopom v Berlinu samozavesten Lakovič. Ta bo prav tako kot Lorbek drugič nastopil na Final Fouru: "V Moskvi pred štirimi leti sem v dresu Panathinaikosa v polfinalu izgubil proti Maccabiju. Spominjam se, da sem bil pred turnirjem zelo živčen, zdaj pa sem že izkušenejši. Komaj čakam tekme v Berlinu!" Za slovenske ljubitelje košarke, ki si bodo prenose tekem lahko ogledali na Sportklubu, bo manj zanimiv dvoboj med grškima velikanoma. V tej tekmi se bosta spopadla tudi nekdanja izjemna košarkarja, zdaj trenerja Želimir Obradović in Panagiotis Giannakis .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.