Šport > Košarka
1065 ogledov

V takšni postavi Španci nad Slovenijo

slovenija španija prva tekma Stožice Sergio Scariolo Nik Rovan
Španski selektor Sergio Scariolo je objavil seznam košarkarjev, ki bodo zaigrali proti Sloveniji.

Zaradi nesoglasij med vodilnimi možmi Fibe in Evrolige, že dlje časa sprti strani se nista uspeli dogovoriti za uskladitev urnika, bo začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo kadrovsko precej osiromašen. Slovenija bo tako proti Belorusiji in Španiji zaigrala brez Gorana Dragića, manjkali pa bodo tudi evroligaški košarkarji Luka Dončić, Anthony Randolph, ki je sicer poškodovan, in Aleksej Nikolić.

Prav tako bo brez kopice NBA zvezdnikov v kvalifikacije krenila Španija, maščevanje za poraz v polfinalu evropskega prvenstva pa bo proti Sloveniji morala iskati tudi brez košarkarjev iz Evrolige. Selektor Sergio Scariolo je tako moral precej premešati svojo reprezentanco. V Evroligi sicer nastopa kar pet španskih klubov - Real Madrid, Barcelona, Valencia, Unicaja Malaga in Baskonia.

Goran Dragić Slovenija Gogi Šport Izpostavil ključni trenutek za osvojitev zlata na EP

"Zveza je naredila vse, trudila se je do zadnjega trenutka, da bi se našla razumna in praktična rešitev. Španska košarka si ne zasluži tega, a zdaj je naša prioriteta, da iz tega položaja izluščimo, kar se le da. Španski košarkarji so se vedno z veseljem odzvali pozivu v reprezentanco, nepravično je, da se jih zdaj postavlja v položaj, da izbirajo med izbrano vrsto in tistim, ki jim plačuje," je nastalo situacijo pokomentiral nekdanji reprezentant Jorge Garbajosa, ki je predsednik španske košarkarske zveze.

"Na srečo je v španski košarki prisotnega veliko talenta, vpoklicani igralci so motivirani in z njimi imamo konkurenčno reprezentanco," je ob objavi selekcije povedal Garbajosa.

Na seznamu so se znašli: Quino Colom, Albert Oliver, Sergi García, Jaime Fernández, Sergi Vidal, Javier Beirán, Oriol Paulí, Xavi Rabaseda, Edgar Vicedo, Xabi López-Arostegui, Nacho Llovet, Sebas Saiz, Álex Suárez, Javi Vega, Fran Vázquez, Víctor Arteaga.

Slovenija se bo pod vodstvom novega selektorja Rada Trifunovića v petek pomerila z Belorusijo v Ljubljani, dva dni kasneje pa bo gostovala v Burgosu pri Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice