Šport > Košarka
5024 ogledov

Izpostavil ključni trenutek za osvojitev zlata na EP

goran dragić Epa
Goran Dragić je razkril nekaj podrobnosti o uspehu pred mesecem dni.

Natanko mesec dni je minil od trenutka, ko je košarkarska reprezentanca poskrbela za enega izmed največjih športnih uspehov v zgodovini slovenskega športa, kapetan Goran Dragić pa je 17. septembra poleg zlate kolajne na evropskem prvenstvu prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca EuroBasketa 2017. 

Dragić je bil po uspehu čustveno izčrpan, o tem je spregovoril tudi za ameriške medije, v kopici intervjujev pa je spregovoril tudi za spletno stran Mednarodne košarkarske zveze in med drugim še enkrat potrdil, da je bila tokratna reprezentančna akcija njegova zadnja: "Najboljši način, kako lahko končam svojo reprezentančno kariero, je z osvojeno lovoriko. Ne bom mogel sodelovati v kvalifikacijah in Igor Kokoškov ne bo več mogel voditi reprezentance. Prav tako bom dopolnil 32 let, več časa si želim preživeti z družino, tudi moje telo postaja staro. Sezona v ligi NBA je zelo dolga."

Košarkarska prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško. | Avtor: Anže Petkovšek Reprezentačna tekma Slovenije s Hrvaško. Anže Petkovšek

Spregovoril je tudi o pričakovanjih pred prvenstvom: "Pričakovali smo ... upali smo, da bomo osvojili kolajno. Realno smo ciljali na tretje mesto, a na takšnih turnirjih nikoli ne veš. Lahko imaš dober dan, lahko pa imaš tudi slabega. Če igraš dobro košarko, je vse mogoče. Na koncu smo si zlato zaslužili, saj smo premagali vse najboljše - Španijo, Srbijo, Latvijo, Francijo. Odlični smo bili skozi celoten turnir, uživali smo v vsakem trenutku."

In kdaj je s soigralci začel verjeti v odličje? "Tik pred prvenstvom, ko smo dvakrat premagali Hrvaško, na drugi tekmi za 11 točk (tekma je bila odigrana za zaprtimi vrati, rezultat pa je takrat ostal skrivnost; op.p.). Hrvaška ima dobro ekipo in nadarjene igralce. Ti dve tekmi sta poskrbeli za dvig samozavesti in zgradili odlično kemijo v reprezentanci. Nato je štela vsaka tekma v skupini, ko smo premagali tudi Finsko, Grčijo in Francijo, še bolj smo verjeli v naše možnosti. A ni bilo lahko. Že en poraz v drugem delu te pošlje domov, najtežja tekma pa je bil dvoboj z Latvijo."

sprejem zlatih košarkarjev Kapetan in lider Šport Dragić: "Takrat mi je padla tema na oči" Klemen Prepelič Slovenija Španija EuroBasket 2017 X faktor Šport Prepelič: Jaz bom prepričal Gapija, Rašo pa Gogija

"Osvojil sem zlato na EP do 20 let, a takrat nisem veliko igral, saj sem bil še premlad. Do naslova sem prišel tudi v slovenskem prvenstvu, a zmaga na evropskem prvenstvu je nekaj, kar sanja vsak otrok. Osvojiti naslov in biti na vrhu štiri leta - to je vrhunec moje kariere. Upam, da bom nekoč osvojil tudi NBA naslov in v ta namen trdo delam vsak dan," je še dejal Dragić.

Luka Dončić, Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda je nekaj besed spregovoril tudi o Luki Dončiću: "Za njim je izjemen turnir. Vsi so mu pri tem pomagali. Od Igorja Kokoškova do posameznega igralca in člana strokovnega štaba. Nekateri ljudje in nekateri mediji so menili, da mora na vsaki tekmi doseči 20 točk, a sem dejal: Ddajte no, umirite se, saj je star le 18 let. Pustite ga igrati, naj igra svojo igro in vse bo v redu'. Na prvih dveh tekmah prvenstva je bil nervozen, a na tretji mu je steklo in je nato do konca turnirja igral neverjetno. Bil je velik dejavnik v ekipi, poskrbel je za vsestranskost. Dobro lahko igra v napadu in obrambi, odlično podaja, lahko je dober strelec. Je nekaj posebnega."

Luka Dončić Slovenija Luka Dončić Šport NBA direktorji zaljubljeni v Dončića luka dončić Noro! Šport Dončić uprizoril pravcati šov za nov evroligaški rekord

Poleg Dončića je Dragić kot prihodnost evropske košarke izpostavil še Finca Laurija Markkanena in Latvijca Kristapsa Porzingisa. "To je dobro za evropsko košarko, to so novi obrazi košarke v Evropi in seveda tudi v NBA."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice