Šport > Košarka
37837 ogledov

Slovensko zlato na udaru ostrih kritik

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Košarkarski veljak je brez dlake na jeziku diskreditiral uspeh zlatih slovenskih košarkarjev.

Generalni sekretar litovske košarkarske zveze Mindaugas Špokas je kritiziral proces naturalizacije Anthonyja Randolpha, ki je slovenski košarkarski reprezentaci pomagal do zlate medalje na EuroBasketu 2017.

EuroBasket 2017 Šport SLOVENIJAAAA!!!

Po besedah generalnega sekretarja Špokasa nastop naturaliziranega Američana meče senco dvoma na zgodovinski uspeh slovenske košarke. Ob tem se je obregnil tudi ob narodnost Igorja Kokoškova.

Anthony Randolph Kristaps Porzingis Slovenija Latvija EuroBasket 2017 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Drži, njihova igra je bila čudovita in imajo fantastično ekipo. Pozabljamo pa, da trener in eden od nosilcev igre nista Slovenca. Mislim, da to meče senco dvoma. Nasprotujem naturalizaciji. Tega ne razumemo," je za 15.min.lt povedal Špokas, čigar reprezentanca se je na evropskem prvenstvu poslovila v osmini finala. Z izidom 77:64 jo je izločila Grčija.

"Z vsem spoštovanjem do Randolpha, vendar on nima nič s slovensko košarko. Igor Kokoškov je Srb, torej prav tako nima nič s slovensko košarko. Zmaga bi bila veliko slajša, če bi jo dosegli brez naturaliziranega igralca. Bolj me je navdušila Latvija, za katero so igrali izključno Latvijci. 100-odstotni produkt Latvije (Slovenija je Latvijo izločila v četrtfinalu s 103:97, op. a.). Sloveniji je do zmage pomagal naturalizirani igralec," je dodal Špokas.

Pravila Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) velevajo, da ima lahko vsaka reprezentanca enega naturaliziranega košarkarja. Z naturalizacijo Randolpha je za EuroBasket 2017 odpadel Alen Omić.

Anthony Randolph | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 11
  • gardino 15:37 04.oktober 2017.

    Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom ...prikaži več z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%. WhatsApp: +330675086165 davidlarsonfinance@gmail.com davidlarsonfinance@gmail.com

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 17:11 03.oktober 2017.

    Fovšarija!!!!!!!! ......!!!Caplji ruski, kaj bi potem za Francoze in podobne mel za povedat!!!

  • roha 13:10 03.oktober 2017.

    Bodite boljši https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice