Šport > Košarka
11513 ogledov

Nesrečna tekma: Dončić odšepal na klop, Čančarja so z igrišča odnesli

Vlatko Čančar Profimedia
Slovenska košarkarska izbrana vrsta je gostovala v Atenah. Proti Grkom je znova klonila, a še bolj skrbi poškodba Vlatka Čančarja.

Slovenski in grški košarkarji so se pomerili še drugič v treh dneh. Prvi dvoboj so Grki v Stožicah dobili z 98:91, odločilen je bil predvsem njihov izjemen met za tri točke v drugem polčasu.

Tokrat je domača zasedba v Atenah dobro odprla tekmo in si hitro priigrala dvoštevilčno prednost. A ob koncu četrtine je slovenski voz z dvema zaporednima uspešnima metoma za tri točke potegnil Klemen Prepelič, ki je Slovenijo po desetih minutah približal le na dve točki zaostanka.

Prepelič je nato zadel še en met izza črte in četo Aleksandra Sekulića na začetku druge četrtine popeljal do prvega vodstva, po izemno težkem metu Luke Dončića, ki je iz kota zadel trojko ob izteku časa, pa je Slovenija povedla z 31:29.

Prvi zvezdnik tekme je na dvoboju sicer zadel svoje prve tri mete za tri točke, še pred polovico četrtine pa je s košem in dodatnim prostim metom prišel že do 18 doseženih točk. Slovenija je takrat povedla z 39:36.

Ob nekaj sumljivih sodniških odločitvah, ki so jih Grki izkoristili z lahkomi protinapadi, so se gostitelji kasneje vrnili v vodstvo. Dončić je zašel v težave, saj je najprej prejel že tretjo osebno napako, nato pa je ob obrambni akciji prejel udarec v koleno in nekoliko zašepal. Sekulić ga je pričakovano vzel iz igre. 

Polčas se je končal z vodstvom Grkov z 51:44, zadnji koš v drugi četrtini je dosegel Prepelič.

Dončića ni bilo v prvi peterki na začetku tretje četrtine. Slovenija je igrala slabo, v prvih sedmih minutah drugega polčasa dosegla le štiri točke, naskok Grkov pa se je povzpel na 20 točk.

Ob koncu četrtine, že prej je v lažjih bolečinah na klop sedel tudi Prepelič, se je z dvema asistencama izkazal Žiga Samar, s štirimi točkami pa Gregor Horvat. Tik pred sireno je Žiga Dimec pobral skok v napadu in zadel za 58:72.

Na začetku zadnjih deset minut je s trojko Jaka Blažič poskrbel za -11, po košu in dodatnem prostem metu Gregorja Glasa pa je bil na polovici četrtine na semaforju izpisan izid 76:66.

Nato pa se je poškodoval še Vlatko Čančar, ki je atraktivno zabil, nato pa obležal na tleh. S parketa so ga odnesli. Izgledalo je, da gre za resnejšo poškodbo kolena.

Slovenija se je kljub vsej smoli približala na sedem točk zaostanka. Ob tem je imela še napad, a je Bine Prepelič zgrešil met za tri točke, ki bi goste lahko povsem vrnil v igro.

Domači so zamujeno hitro kaznovali in znova ušli na dvoštevilčno prednost. Dvoboj se je končal z izidom 88:77.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice