Šport > Košarka
3862 ogledov

Vstopnice za "poslovilko" Dragića pošle v hipu

Goran Dragić Saša Despot
Vstopnice so pošle v hipu, odločala je sreča.

Danes ob 12:37 se je začela prodaja vstopnic za obisk košarkarskega spektakla, na katerem bo v pristotnosti zvenečih košarkarskih imen (Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić in drugi) športno pot sklenil zlati slovenski kapetan Goran Dragić. Razlog za točno določeno uro začetka prodaje so številke, ki so zaznamovale kariero slovenskega športnega velikana  (1, 2, 3 in 7). 

Glede na velik interes javnosti za vstopnice je bilo pričakovati, da bodo vstopnice hitro pošle. In tako se je tudi zgodilo, saj so vstopnice pošle v nekaj minutah. 

"Čakal sem pol ure, osveževal spletno stran, pa sploh nisem mogel priti do čakalne vrste," je potarnal sodelavec, ki je želel kupiti karte preko sistema Eventim. Drugi sodelavec, ki je hotel kupiti vstopnice, pa je dejal, da je eno uro čakal v čakalni vrsti, nato pa ostal brez vstopnice. A ni bil edini, ob takšni čakalni vrsti se zdi, da se je zares veliko število posameznikov obrisalo pod nosom. In razočaranje ob tem, da sploh niso imeli možnosti se potegovati za vstopnico, je bilo veliko. Nekateri potencialni kupci so bili, sodeč po zapisih na družbenih omrežjih, zelo besni. 

"Izviseli, seveda. Ko smo prišli na vrsto, je bilo že vse neklikabilno," je komentiral eden od uporabnikov omrežja X.

Številni so se spraševali, kako je to mogoče, da so karte tako hitro pošle.

Organizatorji tekme so sicer dvignili veliko prahu, ko so le dan prej sporočili, da bo nakup vstopnic na voljo samo imetnikom plačilne kartice Mastercard. A zaradi izrazito negativnega odziva javnosti, kjer za tekmo vlada precejšnje zanimanje, pa so se organizatorji odločili, da bo ceno vstopnic preko spletne strani Eventima možno poravnati tudi z drugimi plačilnimi sredstvi.

Dogodek Night of the Dragon - poslovilna tekma Gorana Dragića se bo odvil 24. avgusta ob 20. uri v Stožicah. V prodaji sicer ni bilo vseh 12.000 možnih vstopnic, saj je del sedežev organizator rezerviral že vnaprej. A spomnimo, da so organizatorji ob najavi dogodka dejali, da ne bodo delili brezplačnih vstopnic, pač pa bodo tudi te plačljive. Z namenom, da se čim več denarja nabere za dobrodelne organizacije. Zbrana sredstva (od prodaje vstopnic in dobrodelnih donacij) se bodo razdelila med program Botrstvo v športu (80 %), katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, in Fundacijo Goran Dragić (20 %). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • SamoResnica 13:46 15.februar 2024.

    Sam kaj je blo pa to? Kako ti prodaš skor 13 tisoč vstopnic v sekundi? Eh, upam da ne bo praznih stolov, ker Gogi si tega ne zasluži.