Šport > Košarka
21 ogledov

Zanimajo me naslovi in ne denar

Rašo Nesterovič bo Torontu pomagal s svojimi izkušnjami. Žurnal24 main
Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Radoslav Nesterović je še vedno prost igralec. "Zaenkrat ni še nič konkretnega," je v pogovoru za Žurnal24 dejal Rašo.
 
 

Z agentom se slišiva nekako na dva ali tri dni. Pogovarjava se takrat, ko se pojavi kaj novega ali pride do kakšnih sprememb v pogovorih.

Rašo Nesterović

 
Radoslav Nesterović je pred sezono 2003/04 podpisal šestletno pogodbo s klubom San Antonio Spurs . Ta mu je prinesla 42 milijonov ameriških dolarjev, pogodbene obveznosti pa sta kasneje morala prevzeti tudi Toronto in Indiana . Leta 2003 mu je sicer njegov takratni klub Minnesota Timberwolves za sedem sezon ponujal kar 50 milijonov, a se je slovenski košarkar odločil za selitev v Teksas. "Denar ni vse v življenju," je ob takratni ponudbi Volkov dejal Rašo, podobno pa naj bi razmišljal tudi tokrat, ko je spet prisiljen v iskanje delodajalca. Takšna miselnost se mu je sicer že obrestovala, saj je že v sezoni 2004/05 z Ostrogami osvojil šampionski prstan v ligi NBA. Tokrat naj bi zanj zanimanje že pokazala Real Madrid , ki ga je prevzel Nesterovićev nekdanji trener pri Kinderju iz Bologne Ettore Messina , in Toronto .

Se vam je uspelo spočiti po sezoni v ligi NBA?
Je. Imel sem kar dolge počitnice. Ker se Indiani ni uspelo uvrstiti v končnico, sem prost že od 15. aprila. Časa za počitek sem imel tokrat res veliko.

V zadnjem času se je omenjala možnost, da bi se Rašo vrnil v Toronto. © AFP

 
Trenutno še iščete klub za prihodnjo sezono. Ste blizu dogovora s kakšnim klubom?
Ne. Zaenkrat ni še nič konkretnega. Z agentom se slišiva nekako na dva ali tri dni. Pogovarjava se takrat, ko se pojavi kaj novega ali pride do kakšnih sprememb v pogovorih.

V zadnjem času se je omenjala predvsem vaša vrnitev v Toronto.
Obstajali so neki kontakti, vendar bolj na zasebni ravni. Prave ponudbe od ekipe Toronto Raptors za zdaj nisem dobil. Z menoj so stik vzpostavili še nekateri klubi iz lige NBA in v naslednjih dneh bi moralo biti o moji prihodnosti znanega kaj več. O imenih klubov za zdaj še ne bi mogel govoriti.

Ste postavili kakšno okvirno ceno za vaš podpis na pogodbi?
Ne. Te stvari so zdaj tako ali tako bolj odvisne od klubov kot od mene samega.

Obstaja možnost, da se vrnete v Evropo?
Da. Vsi vemo, da se trenutno v NBA ne podpisujejo visoke pogodbe. Vendar sam želim še nekoliko počakati. Če čez lužo ne bom dobil prave ponudbe, potem bom vsekakor pogledal tudi, kako se reči odvijajo tukaj. Na stari celini bi si želel zaigrati v kakšnem od velikih klubov. Če mi tudi to ne bo uspelo, potem sem pripravljen zaigrati tudi drugje. Si pa seveda želimo zaigrati v klubu, ki bo imel možnosti za osvajanje lovorik. Zelo rad bi še kaj osvojil. Zato me bolj zanimajo resne ekipe kot pa višina plače, ki bi jo prejel s pogodbo. To velja tako za igranje v ZDA kot v Evropi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.