Šport > Košarka
3851 ogledov

Zaprl usta kritikom: na prvi domači tekmi navdušil, serijsko zabijal in delil "banane"

Victor Wembanyama Profimedia
Vsega 19-letni Victor Wembanyama je po uvodnih kritikah, ki jih je bil deležen na predstavitvi ob prihodu v ligo NBA, hitro zaprl usta dvomljivcem.

Prvi izbor letošnje sezone lige NBA je na pripravljalni tekmi San Antonia proti ekipi Miami Heat pred domačimi gledalci zablestel v polnem sijaju. Odigral je odlično in atraktivno partijo, kar je bilo povsem dovolj, da je navdušil ameriške medije. Ti so med drugim zapisali, da je očitno vse to hvalisanje, še preden je sploh prišel v ligo NBA, vendarle imelo smisel. "Wemby je na pladenj postavil vse svoje posebne sposobnosti," so med drugim zapisali pri slovitem ESPN-u. "Šov in nori "alley-oopi," so še dodali. 

Na družbenem omrežju X (Twitter) so se mnogi spraševali, kako je mogoče, da ima takšne vrline upravljanja z žogo pri neverjetnih 224 centimetrih. Wembanyama je navdušil predvsem z obvladanjem žoge, celo na položaju organizatorja igre, najbolj pa pričakovano pod raketo, kjer je lovil podaje soigralcev in serijsko zabijal – tudi čez obrambne igralce nasprotne ekipe. 

Na koncu je Wembanyama ob zmagi Spurs nad Heat dosegel 23 točk (ob metu iz igre 10/15), ob tem je zbral še štiri skoke, štiri podaje in kar tri blokade v 23 minutah igre. Za čudežnega Francoza je to bila sicer druga pripravljalna tekma. Na prvi, gostujoči, je dosegel 20 točk v dobrih 19 minutah, a so njegovi Spurs klonili pri Oklahomi City Thunder.

"Wembanyama je takšen tip igralca, ki te pusti odprtih ust vsaj enkrat na tekmo. Samo košarkarji tipa Dončić ali Jokić lahko v ljudeh vzbudijo takšne občutke. Ne kar nekdo," je na omrežju X zapisal eden od španskih novinarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 17:50 14.oktober 2023.

    Ta tip bo mnogim štrene mešal ...👌✌