Šport > Košarka
23 ogledov

Zdovc: "Razmišljamo o Top 16"

Union Olimpija - Efes Pilsen Žurnal24 main
Pred dvema tednoma je bil obstoj Olimpije vprašljiv, zdaj so besede trenerja Jureta Zdovca (končno) optimistične: "Razmišljamo o uvrstitvi v drugi del Evrolige." V četrtek jih čaka AJ Milano.

Košarkarje Uniona Olimpije v četrtek ob 21. uri čaka nastop v drugem kolu Evrolige. Njihov tekmec bo moštvo Armani Jeans iz Milana. Čeprav so košarkarski strokovnjaki pred začetkom Evrolige tako Ljubljančanom kot Milančanom pripisovali majhne možnosti za preboj v drugi del tekmovanja, sta obe ekipi presenetljivo uspešno startali v novo sezono. Olimpija je doma po dveh podaljških premagala Efes Pilsen, Armani Jeans pa je z zmago v Moskvi proti CSKA pripravil največje presenečenje uvodnega kola.

Vsekakor nas čaka težko delo, a prepričan sem, da če bomo dali vsi vse od sebe, se lahko iz Milana vrnemo s točkama.
Vlado Ilievski
"Milano je trenutno v odlični formi, čeprav tekma v Moskvi ni bila pravi pokazatelj, saj se je CSKA le nekaj dni prej vrnila s turneje po ZDA. Vseeno je Milano dobro igral in si zaslužil zmago, podobno kot v zadnjem krogu italijanskega prvenstva, ko je porazil Benetton. Vsekakor nas čaka težko delo, a prepričan sem, da če bomo dali vsi vse od sebe, se lahko iz Milana vrnemo s točkama," je na novinarski konferenci v Ljubljani pred tekmo napovedal Vlatko Ilievski.

Trener Jure Zdovc je z razpletom uvodnih tekem več kot zadovoljen. "Pred desetimi dnevi nismo vedeli, ali bo ta klub sploh še obstajal, zdaj pa že razmišljamo o uvrstitvi v drugi del Evrolige. Uvodne zmage so zagotovo dobrodošle, toda tudi kakšen poraz od časa do časa prav pride. Nedeljski proti Ciboni je zagotovo takšen, saj nismo igrali dobro, a smo bili vseeno do samega zaključka v igri za zmago," pravi ljubljanski strateg. "Za zdaj se šele spoznavamo, saj smo skupaj odigrali komaj dve tekmi. Žal nam razpored ne gre na roko, saj nas v prihodnjih dveh tednih čakajo izjemno težke preizkušnje. Najprej Milano, nato Partizan, pa Panathinaikos in nato še Hemofarm. A glavno je, da dobro treniramo in da imamo solidno ekipo."

Ekipo iz Milana, ki se je v zadnjih dveh sezonah uvrstila v finale italijanskega prvenstva, sestavljajo številni izkušeni košarkarji. Dolgoletni strateg Piero Bucchi običajno začenja z branilcema Davidom Hawkinsom in Morrisom Finleyjem, krilom Jonasom Mačiulisom ter igralcema pod košem Aleksejem Pečerovom in Stefanom Mancinellijem. V Moskvi so nato priložnost dobili še Marco Mordente, Ibrahim Jaaber, Mason Rocca in Nicolo Melli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.