Šport > Košarka
73 ogledov

Zdovc, Vilfan, Daneu ... spet na parketu

Daneu in Zdovc se bosta za dve uri vrnila v vlogo igralcev. (Foto: Boštjan Tacol Žurnal24 main
Na košarkarskem prazniku, drugi dan novega leta, se bodo predstavili tudi tisti, za katere smo navijali v prvem desetletju samostojne države: Jaka Daneu, Slavko Duščak, Dušan Hauptman, Boris Gorenc ...

Na tekmi legend Slovenija 90–99 bodo na parketu dvorane v Stožicah nastopili košarkarji, ki so nosili dres slovenske reprezentance v prvem desetletju naše samostojnosti. Prisotnost na tekmi, ki se bo drugega januarja začela ob 17.30, so poleg spodaj zapisanih košarkarjev potrdili tudi Primož Bačar, Bojan Brodnik in Zoran Golc, a ne bodo zaigrali, trenerji obeh ekip pa naj za zdaj še ostanejo zaviti v tančico skrivnosti. Na tekmi legend zaradi različnih obveznosti ne bomo videli Žarka Đurišića, ki se mudi v ZDA, Marka Milića, ki ima na isti dan tekmo z Benettonom, in Matjaža Tovornika, ki ravno drugega iz Slovenije potuje v Belgijo, kjer živi. Mario Kraljević se bo prireditve udeležil, če mu bodo to dopuščale družinske obveznosti, medtem ko Marko Tušek udeležbe še ni potrdil. Med polčasom srečanja bomo posebej počastili vse tiste, ki so igrali na prvi tekmi slovenske izbrane vrste, ki je 20. maja 1992 pred nabito polnimi tribunami dvorane v Slovenskih Lonjicah s 74:93 izgubila proti Hrvaški.

Vstopnice so na eventim.si in bencinskih črpalkah že naprodaj.

Kdo bo torej zagotovo igral: najboljši strelec Slovenije v zgodovini Teoman Alibegovič, Jaka Daneu, Ervin Dragšič, Slavko Duščak, Saša Dončič, Gregor Hafnar, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Miljan Goljovič, Boris Gorenc, Walter Jeklin, Ivica Jurkovič, Slavko Kotnik, Aleš Kunc, Vlado Mičunovič, Darko Mirt, Miloš Šporar, Igor Thaler, Tomo Tiringer, Rado Trifunovič, Peter Vilfan in Jure Zdovc.

Spored dneva slovenske moške košarke 2010:

11.00: tekma starejših pionirjev (igralci, rojeni leta 1996, in mlajši)
12.30: tekma kandidatov za reprezentanco kadetov U-16 (igralci, rojeni leta 1995, in mlajši)
14.15: tekma kandidatov za reprezentanco mladincev U-18 (igralci, rojeni leta 1993, in mlajši)
16.00: tekma mlajših pionirjev U-12 (igralci, rojeni leta 1998, in mlajši)
17.30: tekma legend 90'99' (najboljši slovenski košarkarji, ki so zaznamovali prva leta slovenske samostojnosti)
19.00: Domači : Tujci (tekma najboljših košarkarjev Lige Telemach)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.