Šport > Košarka
56 ogledov

Zmaji večji del tekme kos italijanskim prvakom

Liga prvakov
1/9
Anže Petkovšek
Košarkarji Petrola Olimpije so odigrali tekmo 5. kola Lige prvakov.

Košarkarji Petrola Olimpije so v 5. krogu lige prvakov izgubili z ekipo Reyer iz Benetk s 66:76 (22:13, 36:31, 48:52) in so s četrtim porazom po prvi tretjini tekmovanja v skupini C vedno bolj oddaljeni od enega od prvih štirih mest, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Po premierni zmagi prejšnji teden v gosteh pri Estudiantesu so tokrat pred domačimi gledalci izgubili s prvakom Italije, ekipo Umana Reyer iz Benetk.

Za Ljubljančane je bila to osemnajsta tekma v štirih različnih tekmovanjih v dobrem mesecu. Utrujenost se jim je poznala zlasti v drugem polčasu, ko so zapravili prednost iz prvih dvajset minut, vodstva gostov pa ob nizu izgubljenih žog in nizkem odstotku zadetih metov z razdalje niso več znali obrniti v svoj prid.

Petrol Olimpija Liga prvakov Šport Olimpija brez bele zastave

Gostitelji so tekmo sicer dobro odprli in si v prvi četrtini že priigrali lepo prednost, sredi drugih desetih minut pa so vodili tudi z dvomestno razliko. V zaključku polčasa so se nato gostje začeli hitro bližati, že v uvodnih minutah drugega pa so prevzeli pobudo. Izbranci Gašperja Okorna so še nekaj časa držali priključek, v zadnjo četrtino pa vstopili le s štirimi točkami zaostanka. A Italijani so se razigrali, bili so natanči predvsem pri metu za tri točke, dvoboj pa je bil tako že odločen. 

Prvi strelec pri Petrol Olimpiji je bil Jordan Morgan z 20 točkami (13 skokov), Gregor Hrovat jih je dosegel 17 (trojke 3:7), Devin Oliver pa 14 (8 skokov).

Petrol Olimpija V Španiji Šport Prva zmaga Olimpije v ligi prvakov

Petrol Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v petek, 10. novembra, v Šenčurju, nato jo v soboto čaka liga Aba doma proti MZT Skopju, v 6. krogu lige prvakov pa bo 15. novembra gostovala pri Aek iz Aten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.