Šport > Košarka
46 ogledov

Znan prvi polfinalni par lige NBA

okc san antonio spurs EPA
Košarkarji Golden State Warriors se bodo v finalu zahodne konference lige NBA pomerili z moštvom Oklahoma City Thunder.

Košarkarji Oklahome so na šesti tekmi konferenčnega polfinala s 113:99 premagali San Antonio Spurs ter se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni finale Zahoda lige NBA.

kevin durant | Avtor: EPA EPA
Levji delež odgovornosti je pri odločilni tekmi padel na pleča Kevina Duranta, ki je vsega skupaj prispeval 37 točk. Russell Westbrook je dodal 28 točk in 12 podaj. Steven Adams pa je zbral 15 točk in 11 skokov.

Pri ostrogah je bila v ospredju trojka Kawhi Leonard (22 točk), Tim Duncan (19 točk) in LaMarcus Aldridge (18 točk, 14 skokov).

Prva tekma konferenčnega finala zahoda lige NBA bo v noči na torek pri v Oracle Areni v Oaklandu. Branilci naslova lige NBA, v njihovih vrstah je MVP lige NBA Stephen Curry, so s 4:1 v zmagah odpravili Portland Trail Blazers.

"Golden State je izjemna ekipa. To bo za nas velik izziv. Nimamo veliko časa, da se bomo pripravili nanjo. Toda ta trenutek je za nas pomembneje, da uživamo v trenutku slavja in s to popotnico začnemo prvo tekmo naslednje serije," je povedal trener Donovan.

Na vzhodu se je v polfinale lige NBA uvrstil Cleveland Cavaliers, ki je s 4:0 v zmagah izločil Atlanta Hawks. Poslednjega udeleženca polfinala lige NBA bo dal obračun Toronto Raptors in Miami Heat s Slovencem Goranom Dragićem v svojih vrstah. Kanadčani so v prednosti pred ekipo s Floride, saj v konferenčnem polfinalu vodijo s 3:2 v zmagah. Prvo priložnost za zaključno žogo bodo imeli v noči na soboto, na tekmi v Miamiju.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 113:99 /4:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.