Šport
20 ogledov

''Kralj peska'' obljubil nastop v Riu

rafael nadal EPA
Španski tenisač Rafael Nadal se je zavezal, da bo prihodnje leto nastopil na prvi izvedbi turnirja serije ATP 500 v Riu de Janeiru.

Rafael Nadal se prihodnje leta vrača v Južno Ameriko, kjer ima po lastnih besedah ogromno navijačev, ki so mu zaradi kulture in jezika še posebej blizu. ''Veselim se, da bom prvič zaigral v Riu de Janeiru. Veliko sem slišal o tem mestu in zdaj bom imel končno priložnost, da ga obiščem,'' je povedal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam in dodal: ''Kjerkoli igram, čutim podporo brazilskih navijačev.''

Zveza teniških profesionalcev (ATP) se je odločila, da bo Rio de Janeiro na koledarju turnirjev serije ATP 500 zamenjal Memphis, ki so ga degradirali v turnir serije ATP 250.

Nadal se je letos prvič po letu 2005 vrnil v Južno Ameriko, kjer je nastopil na treh turnirjih in zbral dve lovoriki ter en finalni nastop. Udeležbo na turnirju v Riu je že potrdil tudi drugi najboljši španski tenisač David Ferrer.

Teniški koledar vsebuje 11 turnirjev z oznako ATP 500, ki predstavljajo tretji rang teniških turnirjev za grand slami (4 na leto) in mastersi (9 na leto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.