Šport
17 ogledov

Krim in Gorenje gostujeta v Nemčiji

(Krim Mercator - Sävehof) Tone Tiselj Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja danes čaka tekma 2. kroga lige prvakinj. Po domači zmagi na uvodni tekmi proti Sävehofu bodo izbranke Tone Tislja gostovale v Leipzigu.

Tako kot proti Švedinjam so tudi tokrat slovenske prvakinje favoritinje, a v ljubljanskem taboru opozarjajo, da bo delo vse prej kot lahko.

Tiselj težav s poškodbami v ekipi nima, izjemi sta Carmen Martin in Jelena Grubišić, ki se bosta vrnili šele po novem letu. Če je zdravstveni bilten relativno prazen, pa več skrbi povzroča igra v obrambi. Kot pravi Krimov strateg, bo prav ta element treba nujno popraviti. Kot je že v navadi, o zmagi v Leipzigu ni želel govoriti, želi si le pravo predstavo svojih deklet.

Tekma v Leipzigu se bo začela ob 15. uri, sodila pa jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.

Gorenje v Flensburg po drugo zmago

Pred rokometaši velenjskega Gorenja je druga zaporedna tekma z nemškim predstavnikom v ligi prvakov. Po gostovanju v Hamburgu bodo danes igrali v Flensburgu, tekma pa se bo pričela ob 17.30.

Slovenski prvak je na uvodni domači tekmi v ligi prvakov premagal švedski Drott iz Halmstada in izgubil na gostovanju pri HSV iz Hamburga, medtem ko je Flensburg-Handewitt odlično začel evropsko sezono v skupini D in v uvodnih dveh tekmah ugnal danski Aalborg in Drott iz Halmstada.

Velenjska zasedba se je s Flensburgom nazadnje pomerila v minuli sezoni, v osmini finala lige prvakov pa je klonila s skupnim izidom 50:55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.