Šport
51 ogledov

Krimovke pred zadnjo tekmo na zadnjem mestu

Krim Mercator Györi Liga prvakinj dvorana Stožice Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu glavnega dela Lige prvakinj v gosteh izgubile proti Larviku in padle na zadnje mesto v skupini (22:28).

Dvoboj, ki ni odločal praktično o ničemer, so dobile Norvežanke in se tako Krimu, ki so ga prehitele na na tretjem mestu na lestvici skupine 2, oddolžile za poraz v Stožicah. Izbranke Toneta Tislja so v prvih 20 minutah pokazale vzpodbudno predstavo, brez težav ohranjale prednost treh, štirih zadetkov.

A nato se je vse začelo obračati na domačo stran, ki ima ne nazadnje precej širši izbor igralk. Larvik je tako že v prvem polčasu prišel do prednosti, ki jo je v druge pol ure zgolj oplemenitil. Uvod tekme je postregel z obilo napakami na obeh straneh, posledica tega so bili zgolj trije doseženi zadetki v prvih desetih minutah. Krimovke, ki so začele v postavi vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Daniela Piedade ter zunanje igralke Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, so vodile z 2:1.

Po hitrem vodstvu le še navzdol

Domače igralke so se po vodstvu Krima s 3:1 odločile za minuto odmora, dobile prednost igralke več, a tudi po vsem tem zaostajale za dva zadetka. Lazovićeva je v 14. minuti še oplemenitila prednost (6:3), Piedadejeva pa je v 19. minuti zadela za 9:5. Krimovke so v teh trenutkih igrale raznovrstno v napadu, zadevale z različnih položajev, Norvežanke pa so bile v napadalnih akcijah nezbrane in delale napako za napako. A vse to se je spremenilo v končnici prvega dela.

Ob vse bolj utrujenih gostjah je do izraza prišel širši izbor kakovostnih igralk pri Larviku, ki je v 26. minuti prek Tine Kristiansen izenačil izid, na glavni odmor pa celo odšel s prednostjo dveh golov. Ljubljančanke v uvodu drugega dela kar šest minut niso dosegle gola, delal začetniške napake pri podajah, na drugi strani pa so domačinke ušle na 16:12 in prednost brez posebnih težav držale. Ko je Nora Mörk v 51. minuti zadela za 24:27 s sedmih metrov, je bil zmagovalec odločen.

Krimovke bodo zadnjo tekmo v sezoni Lige prvakinj igrale prihodnjo soboto, ko bo v Stožicah gostovala Budućnost.

Liga prvakinj, glavni del, skupina 2, 5. krog:

Larvik : Krim Mercator 28:22 (14:12)
Edin 6, Mörk 4 (1), Breivang 3, Stange 3; Mavsar 6 (2), Piedade 4, Lazović 3, Penezić 3

Nedelja ob 19.15:
Budućnost - Györ

Lestvica: 1. Györ 7 točk, 2. Budućnost 6, 3. Larvik 3 (+1), 4. Krim Mercator 2 (+1).

Skupina 1:

Thüringer : Vardar 24:24 (12:15)

Nedelja ob 15.00:
Sävehof - Midtyjlland

Lestvica: 1. Thüringer 7 točk (+1), 2. Vardar Skopje 6, 3. Midtjylland 4, 4. Sävehof 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.