Šport
68 ogledov

Krka za las prekratka

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v drugem kolu evropskega klubskega tekmovanja - pokalu Fiba - gostovali pri Frankfurtu in izgubili s 65:67 (30:23).

Krka je v prvem krogu pred domačimi gledalci premagala portugalski Porto, tudi tokrat ob polčasu imela prednost, a nato izgubila, medtem ko je nemško moštvo prišlo že do druge zaporedne zmage.

Za moštvo Fraport Skyliners je bil s 17 točkami najboljši Quantez Robertson, pri Krki pa sta se strelsko najbolj izkazala Jure Lalić in Dušan Katnić s po 13 točkami. Stefan Sinovec je ob porazu zbral 9 točk, sedem skokov, šest podaj in tri ukradene žoge.

Fraport Skyliners so še štiri minute do zadnjega piska sirene zanesljivo vodili, bilo je 62:52, po trojki Sinovca pa so Nemci vodili le še za dve točke. Jordan Theodore je nato izgubil žogo in ponudil Krki priložnost za zmago, a je Katnić zgrešil met za tri točke. Nemci so si zmago priigrali predvsem zaradi boljšega skoka, ki so ga dobili s 34:29. Iz drugih napadov so dosegli sedem točk, Krka pa je v tem elementu igre ostala brez koša.

Pokal Fiba se bo s slovenskimi klubi v tekmovanju nadaljeval tudi v sredo, ko bo Zlatorog gostil avstrijsko ekipo iz Gussinga, Tajfun Hibernio z Irske, Helios Suns pa poljski Turow, Krka pa bo naslednjo tekmo pokala Fiba igrala 11. novembra, ko bo v dvorani Leona Štuklja gostila nizozemski Leiden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.