Šport
20 ogledov

KZS se trudi, toda sedeži bodo spet prazni

Slovenija Italija EuroBasket Stožice Ljubljana Saša Despot
Čeprav evropsko prvenstvo gosti Slovenija in se domača reprezentanca bori za preboj v četrtfinale, so nekateri sedeži v dvorani Stožice prazni.

Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) zagotavljajo, da so prodali vse vstopnice za slovenske tekme, ki so jih imeli na razpolago. Vse vstopnice, ki jih bodo še pridobili, bodo šle nemudoma v prodajo.

KZS, njeno podjetje EP 2013 in pooblaščeni prodajalci Eventim, Petrol in Palma so prodali prav vse vstopnice za slovenske tekme v Stožicah, kar so jih imeli doslej na razpolago. Organizatorji so po pravilih morali določeno kvoto vstopnic tudi za slovenske tekme odstopiti Fiba Europe kot nosilki pravic za EuroBasket, določeno kvoto pa so kupile nacionalne zveze, sodelujoče na EuroBasketu 2013. Na prodajo oziroma nadaljnjo delitev teh vstopnic ter na njihovo izkoriščenost KZS in EP 2013 tako nimata vpliva, pojasnjujejo na KZS.

Trudijo se dobiti vstopnice že izpadlih

KZS in EP 2013 sta s Fiba Europe vseskozi v stiku, da slednja vrne v prodajo vsaj tiste vstopnice, za katere pred začetkom slovenskih tekem zanesljivo ve, da jih ne bodo mogli izkoristiti. Fiba Europe pri tem pomaga po najboljših močeh, vendar sami težko tekoče presojajo, koliko vstopnic jim bo na koncu ostalo za vrnitev v prodajo. KZS in EP 2013 se prav tako trudita, da pridobita nazaj vstopnice, ki so jih že pred časom kupile tiste nacionalne zveze, katerih reprezentance so že izpadle s tekmovanja.

Organizatorji EP si prizadevajo, da bi čim prej dobili nazaj neizkoriščene vstopnice in jih posledično čim prej dali v prodajo, a se zavedajo, da tik pred tekmo ni mogoče prodati vseh vstopnic, če te ne pridejo pravočasno na prodajno mesto. Na to KZS nima vpliva, ampak je to stvar dobre volje Fiba Europe, ki po besedah vodstva KZS pri tem res pomaga.

Dajte jih vsaj sorodnikom ali prijateljem

KZS prav tako nima vpliva na vstopnice, ki so bile prodane prek prodajalcev. Če se nekdo odloči, da ne pride na tekmo, sedež ostane prazen, ene vstopnice pa ne morejo prodati dvakrat, tudi po začetku tekme ne, pojasnjujejo na KZS. Zato pozivajo vse tiste, ki so vstopnice že kupili, pa na tekmo ne morejo priti, da le-te predajo sorodnikom ali prijateljem, saj bo s tem dvorana polno zasedena.

Vse vstopnice, ki jih bodo še pridobili, bodo, kakršna je praksa v dozdajšnjem delu tekmovanja, takoj vrnili v prodajo, tudi, če se to zgodi 30 minut pred tekmo, in sicer na blagajni Eventima v Stožicah, so še sporočili iz KZS.

Komentarjev 2
  • feferon 16:20 14.september 2013.

    Ne!Vsaj pri nas ni....

  • Marko Josipovic 13:50 14.september 2013.

    ˝Zato pozivajo vse tiste, ki so vstopnice že kupili, pa na tekmo ne morejo priti, da le-te predajo sorodnikom ali prijateljem, saj bo s tem dvorana polno zasedena.˝A ni preprodaja vstopnic zakonsko prepovedana?:)