Šport
15 ogledov

Lampard besen, Fifa ne komentira

Lampard meni, da mora nogomet stopiti korak naprej. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Frank Lampard je seveda besen, ker mu sodnik na obračunu Anglije in Nemčije ni priznal zadetka, kljub temu pa funkcionarji Fife še vedno ne razmišljajo o uporabi sodobne tehnike v nogometu.
Frank Lampard je seveda besen, ker mu sodnik na obračunu Anglije in Nemčije ni priznal zadetka, čeprav je bila čez črto več kot vsa žoga. Zahteva uporabo posnetkov. "Mislim, da je v nogometu čas za tehnologijo," je odločen Frank Lampard.

Angleški vezist meni, da so o izidu tekme odločale malenkosti in da Nemci niso bili toliko boljši, kot kaže končni rezultat. "Posnetka si nisem ogledal, ampak mi ga tudi ni treba. Takoj sem vedel, da sem dosegel zadetek. Jezi me, da ni bil priznan. Ne bom trdil, da je to razlog za naš izpad. Ampak če bi bil izid 2:2 in bi drugi polčas odigrali podobno, kot smo ga, bi bil izid tekme lahko čisto drugačen."

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ostaja še brez uradnega komentarja spornih sodniških odločitev, ki so sprožile spraševanje svetovne nogometne javnosti. Nepriznani gol Angliji na tekmi osmine finala, ki jo je izgubila proti Nemčiji, argentinski zadetek iz prepovedanega položaja proti Mehiki, sta dve najbolj sporni napaki.

Redna novinarska konferenca predstavnikov Fife je tako minila zlasti v enosmernem spraševanju predstavnikov sedme sile o spornih sodniških odločitvah. Javnost je ostala nepotešena. Tiskovni predstavnik Fife Nicolas Maingot je za vsako vprašanje dal isti odgovor: "Sodniških odločitev ne bomo komentirali. Naslednje vprašanje."

Zagata, v kateri se je znašla Fifa, je precejšnja. Občinstvo pred TV zasloni in na tribunah je namreč lahko jasno videlo, kako se je žoga od okvirja vrat odbila in pristala za golovo črto. "Predvajanje posnetka na velikem zaslonu je bila očitna napaka. Predvajanje posnetkov na stadionih je v izključni pristojnosti lokalnih organizacijskih odborov, ki so prejeli podrobna navodila, da ne predvajajo morebitnih spornih odločitev. V tem primeru navodila niso upoštevali," je dejal Maigot. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.