Šport
51 ogledov

Legenda v solzah zapuščala igrišče

Gianluigi Buffon EPA
Nogometaši Italije so po streljanju enajstmetrovk izpadli v četrtfinalu evropskega prvenstva. Med najbolj neutolažljivimi je bil izjemni Gianluigi Buffon.

Legendarni vratar Gianluigi Buffon je imel najverjetneje zadnjo priložnost, da z Italijo osvoji še evropski naslov. V četrtfinalu je s soigralci klonil proti Nemčiji po streljanju enajstmetrovk, svetovni prvaki so si zmago zagotovili šele v desveti seriji strelov z bele točke.

"Naredili smo vse, kar smo morali narediti in le malo je zmanjkalo, da nismo zmagali. Vsakdo od nas ima razlog za svoje solze. Veliko smo dali od sebe in prišli tako blizu ... Neverjetno je, da je Nemčija zgrešila tri enajstmetrovke, a to vseeno ni zadostovalo," je po tekmi v solzah povedal Buffon.

"Ne vem, če mi je bilo že kdaj težje. Ta poraz je za nas izjemno šokanten. Potrudili smo se po najboljših močeh, a tokrat ni šlo in to moramo zdaj s seboj odnesti v domovino," je še povedal 38-letni vratar.

Ta je na tekmi klonil v 65. minuti, ko ga je iz bližine premagal Mesut Özil, kasneje pa je izjemno zaustavil strel Maria Gomeza, ki bi že lahko nagnil tehtnico na stran Nemčije. Sledila je velika napaka Jeroma Boatenga in enajstmetrovka za Italijo, ki jo je izkoristil Leonardo Bonucci. Slednji je bil kasneje med tistimi Italijani, ki so po podaljških zgrešili strel z bele točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.