Šport
11 ogledov

Letalci še drugič v dveh dneh poleteli čez Pingvine

Giroux Pittsburgh Penguins Philadelphia Flyers liga NHL C kapetan črka Reuters
Philadelphia Flyers so zabili prve tri gole na tekmi in še drugič v nekaj dneh zdržali za zmago nad Pittsburgh Penguins (4:3). Wayne Simmonds je po visoki zmagi na domačem ledu (4:0) hitro zabil dva gola, na koncu infarktne tekme pa bi skoraj izenačil Sidney Crosby.

Hokejisti v severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali devet tekem. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi Kralji ni nastopil, nova tekma ga čaka danes proti Phoenix Coyotes. Philadelphia Flyers so še drugič v dveh dneh premagali Pittsburgh Penguins; tokrat je bilo 4:3.

Philadelphia je še drugič v dveh dneh premagala velike tekmece. Potem ko je bil na sobotni tekmi izid 4:0, so bili v nedeljo Pingvini učinkovitejši, a na koncu spet poraženi. Za zmago s 4:3 ima veliko zaslug Wayne Simmonds, ki je dvakrat zadel z igralcem več že v prvem delu, Matt Read pa je v zadnji tretjini dodal gol z igralcem manj.

Crosby v vratnico tik pred koncem

"Spet smo dobro igrali power-play, pa tudi z igralcem manj smo se odlično znašli. Pripravili smo si veliko priložnosti in jih izkoristili," je bil z izkupičkom zadovoljen trener Letalcev Craig Berube. Za poražence je sicer Sidney Crosby tik pred koncem tekme zadel vratnico.

V Washingtonu so gostje Toronto Maple Leafs ustavili domačega zvezdnika Aleksandra Ovečkina, ki je le enkrat streljal na gol, izkazali pa so se Joel Ward, Jason Chimera in Tony Brouewr, ki so gostom že v prvi tretjini s tremi zadetki zagotovili neulovljivo prednost.

Tudi videoposnetek ni vedno prava rešitev

Gledalci v New Yorku niso bili prav zadovoljni z razpletom tekme s San Jose Sharks. Ne le da so gostje odnesli poln plen iz Madison Square Gardna z edinim zadetkom, Logan Couture je bil v prvi tretjini uspešen z igralcem manj, Rangerjem so razveljavili po njihovem mnenju povsem regularen zadetek.

Sodniki so dolgo proučevali posnetek po akciji Carla Hagelina. Na enem od posnetkov so tudi gledalci v dvorani menili, da so plošček videli preiti golovo črto, toda sodniki so se odločili, da posnetek ne dokazuje, da je bil plošček v celoti v golu. Vratar gostov Antti Niemi je tako ostal pri "shutoutu" in na tekmi zbral 41 obramb.

Prekinjena tekma 9. aprila

V dresu Montreal Canadiens pa se je izkazal novinec, vratar Dustin Tokarski, ki so ga šele pred dnevi poklicali iz nižje lige AHL. Ustavil je vseh 29 strelov tekmecev Buffalo Sabres in prvič v karieri ohranil nedotaknjeno mrežo. Zmago sta v prvi tretjini zagotovila Brendan Gallagher in Dale Weise, ki sta zadela v razmiku poldruge minute.

Vodstvo lige pa je odločilo tudi o usodi tekme med Columbus Blue Jackets in Dallas Stars, ki so jo prejšnji teden prekinili zaradi hudih zdravstvenih težav Richa Peverleyja, ki se je zgrudil na klopi in so mu morali pomagati zdravniki. Dallasov hokejist v tej sezoni ne bo več igral, težave s srcem so načrtovano operacijo s konca sezone prestavile na zgodnejši termin, tekmo pa bodo nadaljevali 9. aprila. Odigrali bodo vseh 60 minut (prekinjena je bila v sedmi minuti prve tretjine), a se bo začela z izidom 1:0 za Columbus, kot je bilo na semaforju ob prekinitvi, v statistiki pa bodo že zadetek Nathana Hortona in podaji Matta Calverta ter Jamesa Wisniewskija.

Liga NHL, rezultati:

Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 1:2
Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers : Vancouver Canucks 3:4*
New York Rangers : San Jose Sharks 0:1
Ottawa Senators : Colorado Avalanche 1:3
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 0:2
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 4:1
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:4
Winnipeg Jets : Dallas Stars 7:2
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.