Šport
24 ogledov

Loeb zletel v most

Sebastien Loeb je imel bližnje srečanje z mostom. (Foto: Reuters)
1/7
Žurnal24 main
V videu poglejte bližnje srečanje svetovnega prvaka Sebastiena Loeba (Citroën) z mostom. Francoz je po prvem dnevu relija na Novi Zelandiji šele sedmi. Vodi Norvežan Petter Solberg (Citroën).

Šestkratni zaporedni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroën) je z briljantno vožnjo začel reli po Novi Zelandiji, a mu je nesreča, ko se je zaletel v most, preprečila, da bi po prvem dnevu vodil.

Loeb, ki je prejšnji mesec v Turčiji zmagal tretjič zapored, je v nesreči poškodoval vrata, ki jih je moral do konca etape držati, da so ostala zaprta. Loeb si je v nadaljevanju opomogel in v sedmi etapi postavil najhitrejši čas. V skupnem seštevku je šele na sedmem mestu, minuto in 19 sekund za vodilnim Norvežanom Pettrom Solbergom (Citroën). "Izgubil sem veliko časa, morda celo minuto, ko sem poskušal neuspešno popraviti vrata. Umazanija v avtu je bila neznosna," je okoliščine nesreče pojasnjeval Loeb in dodal, da so stopničke kljub velikemu zaostanku še vedno realne.

Za Solbergom le 1,4 sekunde zoastaja Finec Jari-Matti Latvala (Ford), tretji Sebastien Ogier (Citroën) pa še dodatni 2,5 sekundi. Tudi četrti Dani Sordo (Citroën) in peti Mikko Hirvonen (Ford) sta zelo blizu vrhu, tako da bo v boju za stopničke in zmago še zelo razburljivo. Finec Kimi Räikkönen (Citroën), nekdanji svetovni prvak v formuli 1, na reliju po Novi Zelandiji ne nastopa.

Reli po Novi Zelandiji, 1. dan, po 9 HP:

1. P. Solberg (Citroën) 1:35,51.3
2. J.-M. Latvala (Ford) + 1,4
3. S. Ogier (Citroën) + 3,9
4. D. Sordo (Citroën) + 8,7
5. M. Hirvonen (Ford) + 20,2
6. M. Wilson (Ford) + 1:09.7
7. S. Loeb (Citroën) + 1:19.8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.