Šport
17 ogledov

Longhi takoj v vodstvo

Po začetnem ogrevanju na asfaltu dirkače čaka več podobnih prog. (Foto: Uroš Mod Žurnal24 main
Prvi favorit, Italijan Longhi (Škoda Fabia S2000), je v vodstvu po kratki prvi hitrostni preizkušnji relija Saturnus. Najboljši Slovenec Turk je tretji. Vozniki se za konec tedna selijo v Zasavje in na Dolenjsko.

Italijan Piero Longhi (Škoda Fabia S2000) vodi po prvi hitrostni preizkušnji relija Saturnus. Tekmovalci so prvi dan prevozili le kratek superspecial v okolici ljubljanskega športnega parka Stožice, drugi je lanski zmagovalec Čeh Vaclav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), tretji pa najboljši Slovenec Rok Turk (Peugeot 207 S2000).

Tradicionalno največja avtomobilistična preizkušnja v Sloveniji, ki je druga dirka v koledarju za DP 2011, se je letos začela na novem prizorišču. Potem ko so bili v preteklih letih avtomobilisti na superspecialu gostje spidvejskega stadiona v Šiški, so prireditelji dogajanje tokrat zgostili v športnem parku Stožice, kjer je tudi servisna cona in kjer bo v nedeljo cilj relija.

V soboto bo na sporedu šest "brzincev", po trikrat bodo dirkači odpeljali HP Hrastnik in Trbovlje. V nedeljo pa se bo dogajanje preselilo v okolico Ljubljane, ko bodo po dvakrat na vrsti hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora.
V petek so dirkači, na startu je bilo 59 posadk, opravili s 3,5 kilometra dolgo preizkušnjo v okolici dvorane po novi Titovi cesti. Čeprav še ni odločala o vrstnem redu, saj so bile razlike majhne, je bila preizkušnja zanimiva predvsem za gledalce. Pravi boji pa se bodo razplamteli v soboto, ko se bo karavana 34. relija Saturnus preselila v Zasavje.

V prvi HP so vloge favoritov upravičili Longhi, Pech in Turk; prvo deseterico loči manj kot deset sekund, v drugi dan relija pa bodo med Slovenci v ospredju krenili še Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X) s petega mesta, Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer EVO IX) s sedmega, Rajko Žakelj (Mitsubishi Lancer) z osmega, Tomi Cilenšek (Subaru Impreza) z devetega in Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX) z desetega mesta. Longhi na reliju vozi za ekipo Target motosport kot rezerva za državnega prvaka Aleksa Humarja, ki se je poškodoval in je moral nastop odpovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.