Šport
19 ogledov

Lorenzo: "Rossi ni dirkal pošteno"

1/8
Žurnal24 main
Valentino Rossi je imel predlani epski dvoboj s Caseyjem Stonerjem, to nedeljo pa še s Jorgejem Lorenzom. Slednji poraza ni dobro prenesel: "Dotikal se me je, me odrival. Ni dirkal pošteno."

Oba sva dirkala na meji, a nekaj njegovih potez je bilo pretiranih.Dotikal se me je, me odrival. Ni dirkal pošteno.
Jorge Lorenzo
"To je bil odličen dvoboj z nekaj super prehitevanji. Zelo sem užival. Moram mu čestitati za dobro bitko," je o dvoboju s Jorgejem Lorenzom povedal Valentino Rossi (oba Fiat Yamaha). Bodoči svetovni prvak mu lepih besed ni vrnil. Ravno nasprotno: "To je bil hud dvoboj dveh bojevnikov z ubijalskim instinktom. A moram reči, da je bil Rossi nekajkrat zelo nepošten. Oba sva dirkala na meji, a nekaj njegovih potez je bilo malo pretiranih. Dotikal se me je, me odrival. Ni dirkal pošteno." Vodja Lorenzovoga dela Yamahine tovarniške ekipe, Wilco Zeelenberg, se strinja: "To je bil super dvoboj dveh najboljših motociklistov na svetu, a sta ekipna kolega in Rossi je preveč tvegal. Nekajkrat se ga je dotaknil. To se ne bi smelo zgoditi, saj se Jorge bori za naslov prvaka."

Lorenzo se ni omehčal niti, ko so ga izzvali, da je pač to dirkanje, ki ga imamo gledalci radi. "A ko si dirkač in voziš 300 km/h na ravnini in 200 km/h skozi zavoje, se ne počutiš dobro, če se te tekmec dotika, saj veš, da tvegaš življenje. Sam sem naredil tri ali štiri povsem korektne in poštene manevre proti Valentinu. Njegove poteze so sicer bile legalne, a po moje malo preko limita. A očitno se on rad tako bori. Isto se je zgodilo Seteju Gibernauvu pred leti, pa Caseyju Stonerju in zdaj še meni. Morda se bo njegov naslednji tekmec malo razjezil in mu bo vračal z enako mero." Pred zadnjimi štirimi dirkami sezone ima Lorenzo 69 točk prednosti pred Danijem Pedroso (Repsol Honde) in je takorekoč že prvak.

V dodani galeriji poglejte nekaj utrinkov dvoboja Rossija in Lorenza. Sicer je dirko v Motegiju dobil Casey Stoner (Ducati). Več o sami dirki preberite tukaj.

Spomladi in poleti je bil Lorenzo razred zase. Še pred Rossijevo poškodbo ga je nekajkrat premagal. Pred zaključkom sezone si je pridirkal tolikšno prednost, da bo čez teden ali dva osvojil naslov svetovnega prvaka (potem ko se je poškodoval Pedrosa). A to nedeljo v Motegiju in pred tem v Aragoniji in San Marinu ni bil več tako zelo suveren. Ko je pred 14 dnevi prvič v sezoni ostal brez zmagovalnega odra, razočaranja ni skrival. To soboto je bil prvič brez prve startne vrste, zdaj pa ga je povsem potolklo, ko ga je Rossi na VN Japonske za tretje mesto premagal v neposrednem dvoboju na stezi. Še dobro, da naslednje leto ne bosta več v isti ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.