Šport
32 ogledov

Maejeva z violino spretnejša kot s smučmi

vanessa mae olimpijske igre veleslalom soči
1/10
Reuters
Svetovno znana britanska violinistka Vanessa Mae je letošnjo zimo svojo violino zamenjala za smuči, vendar ji gre vihtenje violinskega loka nedvomno bolje od smučanja.

Vanessa Mae je po prvi vožnji današnjega veleslaloma na olimpijskih igrah v Sočiju na zadnjem mestu in za prvourvščeno Tino Maze zaostaja skoraj 27 sekund.

Več kot deset milijonov prodanih albumov priča, da ji gre violina nedvomno bolje od smučanja. S 74. mestom po današnji prvi vožnji je na zadnjem mestu in je zaostala tudi za svojo neposredno tekmico, Kitajko Xio Lino.

35-letna Vanessa Mae, z rojstnim imenom Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, v Sočiju tekmuje pod tajsko zastavo in z očetovim priimkom Vanakorn. Tajsko državljanstvo je prevzela pred letošnjimi olimpijskimi igrami. Pravila britanskega olimpijskega komiteja so bila namreč prezahtevna, da bi se ji uspelo uvrstiti na igre.

Izklopila svoj mobilni telefon

Kljub temu violinistka-smučarka zatrjuje, da jemlje nastop v Sočiju skrajno resno. Njen menedžer Giles Holland pravi, da si želi čim boljšo uvrstitev. Da bi jo dosegla, je po navodilih svojega trenerja tudi izklopila svoj mobilni telefon, ki je sicer ves čas prižgan. Pred olimpijskimi igrami je napovedala tudi enoletni umik iz sveta glasbe, da bi se pripravila na ta podvig.

Vanesa Mae je merilo za nastop v Sočiju izpolnila sredi januarja na Krvavcu. V enem koncu tedna je nastopila na štirih tekmah in tako za las ujela vstopnico na Rdečo poljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.