Šport
14 ogledov

Majdič: "Izzivov je veliko"

Petra Majdič se je ob slovesu od aktivne kariere poslovila od vseh, ki so ji v k Žurnal24 main
"Nihče ni nenadomestljiv," so bile poslovilne besede Petre Majdič na Smučarski zvezi Slovenije. Slovenska šampionka ima po koncu aktivne kariere veliko načrtov.

V torek so se na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) zahvalili zdaj že nekdanji vrhunski slovenski smučarski tekačici Petri Majdič za vse njene dosežke in lepe trenutke, s solzami v očeh pa se ji je zahvalila tudi njena ekipa. "Nihče ni nenadomestljiv," pa so bile zadnje besede Majdičeve kot še aktivne tekmovalke.

Majdičeva je v 218 nastopih za Slovenijo trikrat osvojila mali kristalni globus v sprintih, s številnimi medaljami z največjih tekmovanj in s 24 zmagami pa je najuspešnejša slovenska zimska športnica. Danes so se ji še zadnjič kot tekmovalki zahvalili vsi predstavniki SZS in njena ekipa, pred 31-letno Brinjčanko pa so zdaj novi izzivi. Prav tako so na SZS dejali, da bodo še naprej poskušali sodelovati z njo, najverjetneje pa bo tudi v vlogi slovenske ambasadorke za SP v nordijskih disciplinah leta 2017.

Majdičeva je kot svoj najlepši uspeh v karieri izpostavlja olimpijsko kolajno, ne pozablja pa tudi na ostale uspehe: "V bistvu so mi v spominu ostale kar vse največje medalje, ki sem jih dosegla. Seveda pa tudi prva zmaga v svetovnem pokalu. To je bil res nor trenutek, izjemno sem se ga veselila in dal mi je krila za naprej. Najtežje trenutke pa sem doživljala na olimpijskih igrah v Torinu in Vancouvru."

Trener Ivan Hudač me je že prosil, da bi bila nekakšen 'tihi' svetovalec za delo z mladimi. Verjetno bom kdaj prišla na priprave in pomagala. Mladi niso imeli priložnosti trenirati z mano, tako da se jim bom kdaj pridružila. Tudi tega pa se že zelo veselim.
Petra Majdič

Bronasta olimpijka vidi svetlo prihodnost smučarskega teka v Sloveniji, upa pa, da mediji in javnost tekmovalcev ne bodo ocenjevali po njenih rezultatih. "To bi bilo krivično do njih. Tudi če bodo med prvih deset ali na stopničkah, bo to super. Težko je vsakdo serijski zmagovalec, tako kot je to bilo dano meni. Tudi ostale je treba podpirati, tudi če bodo samo vrhunski ali da bi zaradi te vrhunskosti kasneje postali serijski zmagovalci. Če bo tako, bodo imeli super prihodnost."

In načrti za prihodnost? Ima jih čez glavo. "Malo me skrbi, da sploh ne bo toliko prostega časa, kot bi si želela. Še naprej bom vztrajala kot distributer za opremo One Way, to je oprema, ki jo uporablja celotna ekipa svetovnega pokala. Še naprej želim sodelovati z Roglo. Povezana želim biti še naprej tudi s slovensko vojsko in SZS. Izzivov je res ogromno. Trener Ivan Hudač me je že prosil, da bi bila nekakšen 'tihi' svetovalec za delo z mladimi. Verjetno bom kdaj prišla na priprave in pomagala. Mladi niso imeli priložnosti trenirati z mano, tako da se jim bom kdaj pridružila. Tudi tega pa se že zelo veselim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.