Šport
13 ogledov

Maracle so počuti kot 20-letnik

Norm Maracle se v Ljubljani počuti odlično. Žurnal24 main
V letošnji sezoni bo vrata hokejistov Olimpije branil izkušeni Američan Norm Maracle, ki je po sredinem prijateljskem srečanju proti večnim rivalom z Jesenic spregovoril za zurnal24.si.
 
 

Treba se je navaditi na ritem tekem. V naslednjih tekmah bom še boljši, tako da bom začetek sezone pričakal dobro pripravljen.

Norm Maracle

 
Hokejisti Tilie Olimpije so imeli v lanski sezoni nemalo težav z vratarji. Na začetku sezone je ljubljanska vrata branil Mike Morrison , ki kljub velikim besedam ob prihodu ni uspel zapolniti vrzeli, nastale ob odhodu odličnega Alexa Westlunda v Linz . Zatem je v Ljubljano prispel Finec Markus Korhonen . Tudi on ni navduševal, zato se je kmalu poslovil. Vrata zmajev pa je nato do konca sezone branil predvsem mladi Aleš Sila , ki je glede na mladost dokaj dobro opravil svoje delo. Pred začetkom nove sezone je tako postalo jasno, da Olimpija, če želi kandidirati za najvišja mesta v ligi EBEL , nujno potrebuje okrepitev na mestu vratarja. Glavni operativec Matjaž Sekelj je skupaj s sodelavci tako v slovensko prestolnico pripeljal Norma Maracla .

Gelinas bo v vratih Olimpije računal predvsem na Maracla. © Saša Despot

 
Kanadčan, ki se lahko pohvali tudi z izkušnjami iz lige NHL , za seboj sicer nima najboljše sezone. Razlog za to gre iskati tudi v prekomerni teži (Maracle je visok 175 centimetrov, tehtnica pa mu je pokazala kar 107 kilogramov). Zdaj naj bi bile te težave preteklost. "S težo nimam več težav. Imel sem že 107 kilogramov, zdaj jih imam 93. Na igrišču se počutim odlično, kot da sem ponovno star 20 let," je dejal Maracle.

Nekdanji vratar Metallurga in Avangard Omska je doslej za Olimpijo branil na dveh srečanjih. V sredo pa je proti večnim tekmecem z Jesenic doživel ognjeni krst pred ljubljansko publiko. Zmaji so obračun dobili z 2:1, Maracle pa je z nekaterimi obrambami nakazal, da bi lahko bil okrepitev v pravem pomenu besede. Norma smo po koncu srečanja pocukali za rokav. Sprva nam je zaupal svoje občutke po srečanju proti železarjem: "V dvorani je bilo zelo vroče. Fantje so igrali zelo dobro. Tako mi kot nasprotniki pa smo odlično igrali v obrambi. Bilo je zabavno. V vratih sem se počutil odlično. Treba se je navaditi na ritem tekem. V naslednjih tekmah bom še boljši, tako da bom začetek sezone pričakal dobro pripravljen." Maracla smo nato povprašali o prvih vtisih o ljubljanskih navijačih: "Navijači so bili odlični. Seveda je igra boljša, če je na tribunah veliko navijačev, saj te spodbudijo, da daš še več od sebe."

 
 

Menim, da imamo dobro ekipo. Težko govorim, kako visoko lahko posežemo, saj smo igrali le z dvema ekipama, s katerima bomo igrali v ligi, tako da vseh tekmecev še ne poznam najbolje. Zaradi tega težko karkoli rečem.

Norm Maracle

 
Kako visoko pa lahko Olimpija letos poseže v ligi EBEL? "Menim, da imamo dobro ekipo. Težko govorim o tem, kako visoko lahko posežemo, saj smo igrali le z dvema ekipama, s katerima bomo igrali v ligi, tako da vseh tekmecev še ne poznam najbolje. Zaradi tega težko karkoli rečem. Upam, da bo bolje kot lansko leto, ko je bila Olimpija na zadnjem mestu. Prvi cilj je vsekakor uvrstitev v končnico, potem pa bomo videli, kako visoko lahko posežemo," je odgovoril 34-letnik, ki zelo rad igra tekme proti velikim rivalom in se že veseli novih derbijev proti Jesenicam.

Maracle je pred prihodom v Ljubljano branil v Nemčiji pri Iserlohn Roosters . Tamkajšnje navijače je razvajal z obrambami ter plesom! Seveda smo Norma povprašali, kdaj lahko tudi ljubljanski navijači pričakujejo kakšen plesni vložek. "V rednem delu sezone. Na prijateljskih srečanjih pozornost namenjamo predvsem uigravanju. Morda na prvem domačem srečanju, če bomo zmagali," je dejal Maracle, ki je za konec povedal še, da se v Ljubljani počuti odlično.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.