Šport
20 ogledov

Marko: Vettel spet stari dobri Seb

sebastian vettel EPA
Dr. Helmut Marko, Red Bullov svetovalec, pravi, da je Vettel spet postal stari dobri Sebastian.

Šef Red Bulla Christian Horner je nedavno razkril, daje Vettel v lanski sezoni razmišljal o slovesu od formule ena, potem ko se nikakor ni znašel v kopici novih pravil, za nameček pa so dvom v njegove pretekle dosežke zbujale odlične predstave Daniela Ricciarda.

Štirikratni svetovni prvak se je odločil za prestop k Ferrariju, s čimer je šel po stopinjah prijatelja Michaela Schumacherja, ki je ob koncu 90. let rdeče dvignil iz sivega povprečja in ekipi povrnil nekdanji sloves. Vzporednico med Nemcema, ki sta skupaj osvojila 11 naslovov prvak, je potegnil tudi nekdanji dirkač David Coulthard.

''Zakaj Vettlu ne bi uspelo? V mojih očeh je Red Bull, ki nima izkušenj in zgodovine, težje zgraditi v vrhunsko ekipo. Kljub temu je osvojil štiri naslove - izjemen dosežek,'' je povedal Coulthard.

Vettel se pred začetkom nove sezone pospešeno uči italijanskega jezika. V Jerezu je namreč vseskozi naokrog stopical s črno beležko, v katero si je zapisoval opombe za lažjo komunikacijo s člani rdeče garaže.

''Dobre volje je. Piše mi poredna in smešna sporočila. Spet je stari dobri Sebastian,'' je povedal Marko. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.