Šport
25 ogledov

Massi: "Skrbela me je časovna razlika"

Tina Maze EPA
Po odličnem koncu tedna v Åreju, kjer je Tina Maze osvojila prvo mesto v veleslalomu in drugo na sobotnem slalomu, se Team to aMaze odpravlja na zaslužen počitek.

"To je izjemen, vrhunski izid. Za mano je težak vikend in vse skupaj je bilo izjemno. Potrebujem pa počitek, da se malo regeneriram, potem pa bomo šli naprej. V petek po veleslalomski zmagi smo izpustili slalomski trening. Nisem imela nobene potrebe, da bi vadila, pomembnejši je bil zame počitek. Dobro smo se odločili in sem zadovoljna," je po drugem mestu na slalomu v Åreju dejala Tina Maze

Črnjanka je drugo slalomsko progo začela malce počasneje, a je hitro ujela ritem. "V petih vrath sem dobila kol v glavo, kar mi je reklo: 'Zbudi se!'," je drugo vožno slikovito opisala Mazejeva, ki je na koncu za zmagovalko Mario Pietilae-Holmner, pred okrog 500 navijači, zaostala za šest stotink. 

"Vsi smo potrebni počitka"

"Skrbela me je časovna razlika po tekmah v Kanadi, vendar je Tina vseeno funkcionirala na visokih obratih. Na slalomskem vrhu so bile tekmovalke, ki so se pripravljale le na to tekmo, Tina pa je prišla iz hitrih disciplin in naredila izjemen izid. Prehod med disciplinami je bil zelo dober tudi po zaslugi treninga pred tekmama, za kar se še enkrat zahvaljujem švedski ekipi," se je po dobrem koncu tedna za Team to aMaze gostiteljem zahvalil vodja Tinine ekipe Andrea Massi.

"Včeraj po zmagi smo se odločili, da ne bo trenirala slaloma. Vse skupaj bi bilo zaradi adrenalina preveč. Zato smo maksimalno izkoristili današnje jutranje ogrevanje, ki je bilo na isti podlagi kot pozneje tekma. Obe slalomski vožnji sta bili izjemni, drugo mesto je zelo dober rezultat. Ima še rezerve, ki jih bo potrebovala za naprej. Sedaj nas čaka nekaj dni počitka, ki smo ga krvavo potrebni vsi v ekipi," je dodal Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.