Šport
26 ogledov

Mazejevo sprejeli v Črni oz. Zlati

Ostali Slovenci lahko le sanjajo o zaslužkih Tine Maze. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Najuspešnejši slovenski smučarki vseh časov, Tini Mazi so v nedeljo v domači Črni na Koroškem pripravili sprejem.

Mazejevo, ki je sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju zaključila na skupnem tretjem mestu in je na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu osvojila zlato in srebrno kolajno, so v njenem domačem kraju Črni na Koroškem pripravili sprejem, ob tej priložnosti pa so kraj preimenovali kar v Zlato na Koroškem.

Slovenska šampionka je pred polnim trgom sredi Črne poprijela tudi za kitaro in ponovno dokazala tudi svoj glasbeni talent, s Perom Lovšinom je zapela nekoliko prirejeno navijaško himno Slovenija gre naprej. "Tina gre naprej," se je glasil refren pesmi.

Na najbolj pomembno vprašanje, ali bo v prihodnji sezoni še tekmovala, najboljša slovenska športnica lanskega leta ni želela odgovoriti, njen življenjski sopotnik in vodja ekipe Andrea Massi pa je dejal, da se še ni odločila in bo o tem spregovorila v prihodnjem obdobju, ko bo o vsem temeljito razmislila.

Tomaž Lovše, predsednik Smučarke zveze Slovenije, pa je dejal, da bodo skušali Mazejevi zagotoviti take pogoje, da bi bila lahko v vrhunski formi s konca letošnje sezone že ob začetku prihodnje. Med prvimi, ki je Mazejevi čestital, je bil Jure Košir, doslej edini slovenski alpski smučar z odličjem v skupnem seštevku pokala (bron leta 1995). Košir je dejal, da je Mazejeva biser in edina v slovenski smučarski zgodovini, ki je sposobna zmagovati v vseh disciplinah.

Mazejeva se je zahvalila tudi njeni ekipi Team to A-Maze, v kateri sta sodelovala tudi trener Livio Magoni in serviser Alberto Ciccio Corbellini. Slednjih ni bilo v Črni, kjer so se Mazejevi z darili oddolžili številni prebivalci Koroške, tudi Slovenci iz avstrijske Koroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.