Šport
16 ogledov

Mehičani hočejo pokvariti zabavo

Južna Afrika Mehika Juzna Južnoafriška republika stadion
1/14
Žurnal24 main
V petek bo konec čakanja. Vse odkar je italijanski kapetan Fabio Cannavaro sredi Berlina dvignil 19. pokal v zgodovini nogometa, se je začelo čakanje na njegovega naslednika.
Komentiranje, kot ga še ni bilo!
Vse tekme SP bomo na zurnal24.si spremljali v živo s pomočjo povsem nove aplikacije, kakršne v Sloveniji še ni bilo. Poleg komentarjev v živo boste tam po tekmah nemudoma našli tudi vse statistične podatke. Kliknite TUKAJ!

Mehika si želi skupaj s svojim selektorjem Javierjem Aguirrejem pokvariti zabavo v Južnoafriški republiki in presenetiti praznično razpoložene domačine na petkovi otvoritveni tekmi (ob 16.00).

"Moja ekipa je sem prišla igrat nogomet, ne pa spoznavat prijateljev in hodit po ogledih," je na nabito polni novinarski konferenci pribil Aguirre. Ogromni stadion Soccer City, ki močno spominja na velikansko afriško posodo, bo jutri najglasnejše mesto na svetu. Že čez manj kot 24 ur bosta obe ekipi odigrali otvoritveno tekmo 20. svetovnega prvenstva. "Mislim, da ne bo zmagala tista ekipa, ki bo imela na stadionu več prijateljev," je še dodal mehiški selektor. Mehičani imajo sicer izjemno slab izkupiček s prvih tekem na prvenstvu, a se bodo predstavniki Srednje Amerike kljub vsemu želeli predstaviti v najboljši luči. Njihovi rojaki so danes v Mexicu Cityju molili pri podobi angela Gabrijela za uspeh na prvi tekmi. Poglejte v GALERIJI.

Parreira že objavil prvo postavo
Neverjetno praznično razpoloženje po ulicah Johannesburga in veličasten sprejem, ki so ga domačim nogometašem pripravili navijači, je najboljša možna spodbuda za slehernega nogometaša. Pod vodstvom Brazilca Carlosa Alberta Parreire so apetiti "bafane bafane" nemudoma zrasli in vsi pričakujejo le zmago. Selektor je zelo samozavestno že v četrtek izdal prvo postavo, ki bo enaka kot na zadnjih pripravljalnih tekmah z Gvatemalo (5:0) in Dansko (1:0).

"Cel teden smo z njimi delali dobro," je svojo obrazložitev podal Parreira. Pričakovalo se je, da se bo Tsepo Masilela vrnil po poškodbi in zapolnil položaj levega bočnega branilca, toda selektor se je odločil drugače. Ekipa, ki bo stekla pred 90 tisoč navijačev bo tako: Itumeleng Khune; Siboniso Gaxa, Lucas Thwala, Bongani Khumalo, Aaron Mokoena; Reneilwe Letsholonyane, Kagisho Dikgacoi, Steven Pienaar, Teko Modise, Siphiwe Tshabalala; Katlego Mphela.

Francozi proti Urugvaju − polom ali nova zlata zgodba?
Privrženci Francije še nekaj ur pred začetkom SP ne vedo, katera "Francija" se bo prikazala, pot od junakov (1998/prvaki, 2006/finale) do bedakov (2002/izpad v predtekmovanju) pa je, kot so že lahko spoznali, izjemno kratka. Neprepričljive pripravljalne tekme ne vlivajo preveč zaupanja v Les Bleus:

"Dobra stvar je na nek način to, da smo že navajeni vsega hudega, kar smo doživeli tudi v kvalifikacijah. Vemo, da ne bo lahko, toda tega smo že vajeni in smo pripravljeni," pove vezist Jeremy Toulalan. Eden najbolj nepriljubljenih selektorjev v zgodovini selektorjev Raymond Domenech je za nameček v zadnjih tekmah začel še z eksperimentiranjem s postavitvijo 4-3-3, ki je poživila igro, toda povzročila plaz zadetkov v francoski mreži. Kdo bo začel v napadu? Tudi to ostaja neznanka, Thierry Henry pa bo verjetno grel klop.

V svoji skupini smo bili kot drugi in zmagali v dodatnih kvalifikacijah, tako kot Urugvaj. 32 ekip se je kvalificiralo in vse si zaslužijo biti tukaj.
Raymond Domenech

"V svoji skupini smo bili kot drugi in zmagali v dodatnih kvalifikacijah, tako kot Urugvaj," je v prostorih stadiona Green Point v Cape Townu dejal selektor Raymond Domenech. "32 ekip se je kvalificiralo in vse si zaslužijo biti tukaj," je še pribil.

Na drugi strani jih v sinjemodrem dresu čaka eden izmed najbolj vročih napadalcev pretekle sezone Diego Forlan, ki je z mnogimi zadetki prinesel slavje Atléticu Madridu v Evropski ligi. Navdušujoče predstave na pripravljalnih tekmah je dvignila samozavest, Forlan pa bo kljub nekaj strahovom zaradi poškodbe začel tekmo.

Naj se že začne ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.