Šport
4690 ogledov

Mlad kolesar umrl med dirko

Sveča EPA
Kolesarski šport je znova pretresla tragična novica.

Mladi francoski profesionalni kolesar se je smrtno ponesrečil na dirki po Novi Kaledoniji, potem ko je med dirko nesrečno trčil z reševalnim vozilom, so danes potrdili organizatorji dirke. Dvajsetletni Mathieu Riebel je izgubil življenje v prvi etapi 870 km dolge dirke po francoskem pacifiškem teritoriju.

Njegov moštveni kolega, 31-letni Erwan Brenterch, je v grozoviti nesreči, do katere je prišlo med spustom, utrpel zlom noge. "Dirko smo prekinili in dvomim, da jo bomo jutri nadaljevali," je dejal predsednik organizacijskega odbora dirke Gerard Salaun.

Kdo oziroma kaj je bilo krivo za trčenje, za zdaj še ni natančno znano, je dejal Salaun. Dodal je, da je bržkone eden od obeh vpletenih kolesarjev sekal ovinek.

V tem letu je kolesarstvo izgubil kar nekaj športnikov, med njimi tud 37-letnega nekdanjega zmagovalca Gira Micheleja Scarponija, ki je konec aprila na trenigu trčil v tovornjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.