Šport
137 ogledov

Mlada Slovenka trenirala z eno najboljših

Kaja Juvan Saša Despot
Naslov Kaje Juvan na najprestižnejšem mladinskem teniškem turnirju na svetu ni ostal neopažen.

16-letno Ljubljančanko Kajo Juvan je pretekli teden na trening povabila ena najboljših igralka na svetu Italijanka Roberta Vinci. "Vedno je užitek učite se od izkušenejših. Najlepša hvala!," je zapisala Juvanova.

Igralki sta si po snidenju izmenjali sporočila na Facebooku. 33-letna Italijanka, trenutno 18. igralka na svetu, je napisala: "V preteklih dneh me je v Palermu s svojim trenerjem obiskala Kaja Juvan, zmagovalka Orange Bowla do 18 let. Trenirala je z menoj in mojih trenerjem Francescom Cino. Izkušnja je bila zelo prijetna, saj sem v mladenki prepoznala sebe, ko sem bila stara 16 let. Veseli me, da sem zanjo navdih. Veliko sreče v tvoji karieri in v vseh stvareh, ki te čakajo."

Trije fenomenalni dnevi

Juvanova je na Orange Bowlu osvojila turnir posameznic, igrala pa je tudi v finalu med dvojicami. Uspeh ji je ob koncu sezone prinesel šesto mesto na svetovni lestvici mladink. Na WTA razpredelnici pa je 717.

O treningih v Palermu je zapisala: "Preživela sem tri fenomenalne dneve v Palermu. Mislim, da sem se v kratkem času ogromno naučila. Vedno je užitek, če se učiš od izkušenejših. Odlično sem se zabavala tudi pri novem športu, ki sem ga preizkusila - padlu. Upam, da sem kmalu znova vidiva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.