Šport
15977 ogledov

Mlada telovadka po zlomu obeh nog končala kariero

Print Screen
Ameriška telovadka je pri 22 letih končala kariero, potem ko je na tekmovanju zlomila obe nogi in izpahnila obe koleni.

Samantha Cerio, 22-letna ameriška telovadka, se je hudo poškodovala med rutinsko vajo na parterju na tekmovanju v Baton Rogue, glavnem mestu ameriške zvezne države Louisiana.

Študentka univerze Auburn v Alabami, ki se je prvič udeležila tekmovanja Baton Rouge Regional, je pri doskoku zlomila obe nogi in izpahnila obe koleni.

Šokirani gledalci so lahko le nemo spremljali dogajanje na parterju, medtem ko je telovadka vpila v neznosnih bolečinah. Na pomoč ji je priskočila zdravniška služba, nato so jo z nosili ob stoječih ovacijah navijačev odpeljali v zaodrje. Prekinitev je trajala več kot pol ure.

"Težko je bilo gledati. Je velika borka. Najprej mi je rekla, naj posrkbim za ostala dekleta. Ta so se zbrala okoli nje. Nastopile bodo za njo," je povedal univerzitetni trener Jeff Graba.

Pozor, nazorna vsebina!

Telovadka se je kasneje oglasila na družbenih omrežjih in oznanila svojo upokojitev. "To je bil moj zadnji telovadni nastop. Po 18 letih končujem svojo kariero. Zelo sem ponosna, da me je gimnastika izoblikovala v takšno osebo, kot sem. Med drugim me je naučila trdega dela, ponižnosti, integritete in predanosti. Morda se ni izteklo po načrtih, a tako je pač v življenju," je zapisala Ceriova.

Podrobnostih njenih poškodb niso znane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday night was my final night as a gymnast. After 18 years I am hanging up my grips and leaving the chalk behind. I couldn’t be prouder of the person that gymnastics has made me to become. It’s taught me hard work, humility, integrity, and dedication, just to name a few. It’s given me challenges and road blocks that I would have never imagined that has tested who I am as a person. It may not have ended the way I had planned, but nothing ever goes as planned. Thank you Auburn family for giving me a home and a chance to continue doing the sport that will always be my first love. I am honored to have had the privilege to represent the navy and orange AU for the past 4 years with my team by my side. Thank you for letting me share my passion with you. Thank you for letting me be a part of something bigger than myself. War Eagle Always 💙🧡

A post shared by Sam Cerio (@sam_cerio) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay jazzy NOLA

A post shared by Sam Cerio (@sam_cerio) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Never will I let them fall #WarEagle

A post shared by Sam Cerio (@sam_cerio) on

Komentarjev 3
  • anton55 20:23 08.april 2019.

    Nekaj je fino narobe s kostno maso.

  • marsal 18:00 08.april 2019.

    le s čim v Ameriki futrajo svoje športnike , da si s takšno lahkoto zlomijo kosti ? Se imajo za hude prehranske strokovnjake , športniki pa imajo kosti prekrhke ! Zadjič eden v košarki ! Vzrok katerega poživila je že to ?