Šport
55 ogledov

MOK: Killy odhaja tudi zaradi Putina?

Killy (desno) je predsednik koordinacijske komisije za OI v ruskem Sočiju (2014) EPA
Nekdanji francoski smučarski zvezdnik Jean-Claude Killy je napovedal slovo s položaja v Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK).

Kot uraden razlog je navedel starost, med možnimi vzroki za odhod pa so očitki, da je preveč povezan z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

"Star sem 70 let, čas je, da se umaknem," je za časnik L'Équipe dejal trikratni olimpijski prvak iz Grenobla 1968. "V olimpijskem gibanju sem v različnih vlogah že 50 let. Začel sem v Innsbrucku leta 1964, zdaj je čas za slovo," je še dejal Killy, ki je bil član izvršnega odbora MOK od leta 1995.

Pri tej starosti težko najti podobne izzive

V zadnjih sedmih letih je bil dejavno vključen tudi v projekt olimpijskih iger v Sočiju. Prav povezave s Sočijem in ruskim predsednikom Putinom naj bi bile po mnenju njegovih kritikov premočne, vendar je Killy poudaril, da tega poglavja v svojem življenju ne obžaluje: "Končujem tudi zato, ker po takšnem projektu, kot smo ga naredili v Sočiju, pri moji starosti težko najdeš podobne izzive."

"Po mojem mnenju je Putin dober človek"

Killy je po igrah v Sočiju dejal, da so bile "spektakularne" in da so postale ogledalo nove Rusije. Mnenja ni spremenil niti po zadnjih političnih dogodkih, ko so nekateri njegovo olimpijsko vlogo in povezavo s Putinom videli v drugačni luči.

"Sedem let sem sodeloval neposredno z vodjo države, v kateri živi 145 milijonov ljudi. Mislim, da sem med tistimi, ki ga najbolje poznajo, po mojem mnenju je Putin dober človek," je o ruskem predsedniku dejal nekdanji smučarski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.