Šport > Moto športi
223 ogledov

Alonso utišal mlajšega Schumacherja

fernando alonso EPA
Ralf Schumacher je imel ogromno pripomb na progo za karting v lasti Fernanda Alonsa v Oviedu. Španec mu ni ostal dolžan.

Ralf Schumacher, mlajši brat sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, se je z ekipo KSM Team udeležil prestižnega tekmovanja CIK-FIA European Championship na progi v lasti dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa.

ralf schumacher | Avtor: EPA EPA
Schumacher se je pritoževal, da proga ni v skladu z varnostnimi določili krovne avtomobilistične organizacije in da bodo ekipe za tekmovanje porabile celo bogastvo.

"Zelo sem razočaran. To sem jim želel pojasniti že med januarskimi testiranji. Proga ni primerna za dirke na tem nivoju. Uničili bomo več materiala, kot si lahko predstavljate," se je jezil Schumacher.

"Dirka nas bo stala milijone, saj odločitve sprejemajo ljudje, ki ne razumejo kartinga. Po vrhu vsega tvegamo zdravje dirkačev, kar je neverjetno. Le upamo lahko, da nas bodo v prihodnosti poslušali," je dodal 41-letnik.

Alonso je stopil v bran svojemu dirkališču. "Mislim, da Ralf potrebuje malo publicitete. Minilo je že veliko časa, odkar se je nazadnje pojavil na naslovnici, zato želi izkoristiti priložnost," je povedal Španec in dodal, da je proga v skladu z določili Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), saj je v preteklosti gostila tako državna kot regionalna prvenstva.

"Videl sem njegove izjave, da so polomili nekaj osi in koles. Svojim dirkačem bi moral povedati, naj dirkajo po asfaltu, saj ostale ekipe nimajo težav. Poleg tega ne smemo pozabiti, da ima v Nemčiji progo za karting. Želel je organizirati evropsko prvenstvo, a FIA očitno ni bila zadovoljna z njegovim dirkališčem," je dodal Alonso.

Špančeva steza v Oveidu je bila pred dobrim mesecem dni prizorišče tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil 11-letni dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.