Šport > Moto športi
22 ogledov

Alonso utrdil vodstvo v skupnem seštevku

Fernando Alonso VN Nemčije EPA
Fernando Alonso je bil po zmagi na VN Nemčije razumljivo dobre volje. Uspeh dvakratnega svetovnega prvaka je pravi primer globaliziranega sveta, saj je v Nemčiji slavil Španec v italijanskem dirkalniku, ki so ga oblikovali v Grčiji.

V pogovoru z legendarnim Nikkijem Laudo, ki je potekal na zmagovalnem odru po slavju na VN Nemčije, se je Alonso pošalil. "Politike ne razumem, zagotovo pa situacija v Španiji ni najboljša. Toda zmaga Španca v Nemčiji z italijanskim avtomobilom, ki so ga oblikovali Grki. Ta je dobra," je povedal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Z zmago na deseti dirki sezone je Španec še utrdil vodstvo v skupnem seštevku, s prvo polovico letošnjega leta pa je nadvse zadovoljen. To je bila njegova trideseta zmaga v karieri in deveta za ekipo Ferrari. Čeprav je najhitrejši čas postavil tudi na

Vettel Alonso Button VN Nemčije | Avtor: Reuters Reuters
sobotnih kvalifikacijah, pa Alonso pred dirko ni bil prepričan, da se bo vse izteklo po načrtih. "V Valencii je bilo vse v redu, toda Red Bull je bil hitrejši od ostalih, čeprav je imel Vettel težave z dirkalnikom. V Silverstonu smo se dobro odrezali, a nas je premagal Webber. Na suhi stezi nismo najhitrejši. Vettel, Button in celo Hamilton, ki je imel nekaj težav, so bili hitrejši od nas," je povedal Alonso, ki ima v skupnem seštevku 34 točk prednosti pred drugouvrščenim Markom Webbrom.

Kazen dvajsetih sekund za Vettla

Sebastian Vettel VN Nemčije boksi | Avtor: EPA EPA
Na dirki za VN Nemčije je drugo mesto osvojil aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel, vendar so ga komisarji kaznovali z dvajsetimi sekundami pribitka. Nemec je pred koncem dirke s sumljivim manevrom izven steze prehitel Jensona Buttna. Britanec je vztrajal, da ga je Vettel prehitel na nedovoljen način, medtem ko so pri Red Bullu drugačnega mnenja. Dirkač rdečih bikov je na zmagovalnem odru Buttnu povedal, da je izven steze ostal zato, ker ni vedel, ali mu bo v nasprotnem primeru pustil dovolj prostora.

Po skoraj dvourni razpravi so se komisarji v Hockenheimu odločili, da je Vettel pridobil nepošteno prednost, zato so ga kaznovali z dvajsetimi sekundami. S tem je Nemec padel na peto mesto in izgubil dodatnih osem točk v boju za naslov svetovnega prvaka. Stopničke so tako pripadle Kimiju Raikkonenu.

"Šel je po zunanji strani. Jasno je bilo razvidno, da ga je prehitel, nato pa ga je Jenson zrinil preko robnika. Zato meni, da je nepošteno govoriti o kakršnikoli prednosti. Če pogledate počasne posnetke, lahko jasno vidite, da je Vettel v trenutku, ko zapelje s steze, zagotovo pred Buttnom," je povedal šef Red Bulla Christian Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.