Šport > Moto športi
28 ogledov

Berger na smučanju ušel usodi Schumija

Zmagovalca Monze: Gerhard Berger in Sebastian Vettel EPA
Nekdanji avstrijski dirkač Gerhard Berger je na smučanju utrpel zlom kolka, nesrečo pa avstrijski mediji že primerjajo s tisto sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.

Gerhard Berger je na smučanju srečno ušel hujšim poškodbam, potem ko je tako kot nekdanji sodelavec Michael Schumacher, s katerim sta se v formuli 1 borila tudi za večjo varnost dirkačev, letel po zraku in po padcu utrpel zlom kolka.

54-letni Tirolec je smučal v domačem Hopfgartnu im Brixentalu, blizu Kitzbühla, ko je na neoznačeni progi z glavo naprej padel čez oviro in utrpel hujše poškodbe kolka, kot je zapisal lokalni dnevnik Kronen Zeitung pa so vzporednice s Schumacherjevo nesrečo "strašljive", čeprav so se k sreči končale pri posledicah – Nemec namreč v Grenoblu še vedno leži v komi, medtem ko so Bergerja že pustili v domačo osrkbo.

Udaril v beton

Tako kot Schumacher Berger velja za odličnega smučarja, okrog 10.20 v četrtek pa je v slabi vidljivosti spregledal manjši prepad med strmino in gozdno potjo, zavrl, a z glavo naprej padel po pobočju in udaril v betonski odtok. Berger je že prestal operacijo in bolnišnico zapustil v nedeljo.

"Je v zelo dobrem stanju," so sporočili iz bolnišnice St. Johann. Berger je v karavani formule 1 dirkal 14 sezon, dvakrat je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku. Zmagal je na desetih dirkah za veliko nagrado, 48-krat stal na stopničkah in 12-krat startal z najboljšega startnega položaja. Do leta 2008 je bil polovični lastnik ekipe Toro Rosso, kjer je kalil takrat nadobudnega Sebastiana Vettla, a je svoj delež nato prodal Dietrichu Mateschitzu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.