Šport > Moto športi
817 ogledov

Dva nogometaša Reala zavrnila izvajanje enajstmetrovke

Real Madrid Epa
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je njuni želji ustregel.

Real Madrid je po streljanju enajstmetrovk na povratni četrfinalni tekmi lige prvakov izločil Manchester City in si priigral polfinalni zmenek z Bayern Münchnom.

'Finale pred finalom' med galaktiki in sinjemodrimi se je po 210 minutah igre končal z neodločenim izidom (4:4), kar je pomenilo, da bodo o potniku v polfinale odločali streli z bele pike.

Mateo Kovačić Liga prvakov Šport Dvoboj Cityja in Reala odločen po strelih z bele pike

Napredovanja so se z izidom 4:3 veselili nogometaši kraljevega kluba, ki so bili pred tem večji del srečanja v podrejenem položaju.

Galaktiki so loterijo odprli z neuspešnim poskusom Luke Modrića, napako izkušenega hrvaškega veterana pa je z dobrim posredovanjem nadoknadil ukrajinski čuvaj mreže Andrij Lunin, ki je preprečil zadetka Bernardu Silvi in Mateu Kovačiću

Pep Guardiola je pred odločilnim zadetkom Antonia Rüdigerja v ogenj poslal celo vratarja Edersona, ki je rutinirano ugnal Lunina, nato pa sam ni mogel preprečiti zadetka, s katerim se je Real izstrelil v polfinale tekmovanja.

Real Madrid | Avtor: Epa Epa

 
Po tekmi se je razvedelo, da sta se dva nogometaša španskega kluba prostovoljno odrekla priložnosti za izvajanje enajstmetrovke.

Gre za Federica Valverdeja in Ederja Militaa, ki sta se na italijanskega stratega Carla Ancelottija obrnila s prošnjo, če ju lahko izvzame iz seznama potencialnih kandidatov za izvajanje najstrožje kazni.

Valvrede ni želel streljati zaradi preutrujenosti, medtem ko se Militao, ki je v igro vstopil šele v 110. minuti, ni želel soočiti z reprezentančnim soigralcem Edersonom, s katerim se zelo doro poznata.

Real Madrid se bo v polfinalu pomeril z Bayernom, Borussia Dortmund, krvnica Atletica, pa bo poskušala prekrižati načrte PSG-ju, ki je bil po domnevno sporni izključitvi boljši od Barcelone.

Polfinale bo 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.