Šport > Moto športi
67 ogledov

''Ferrari se igra z nami''

red bull EPA
Red Bull je besen na rdeče iz Maranella, ki so mu pripravljeni ponuditi le letošnje motorje, medtem ko bodo drugi odjemalci deležni vseh posodobitev za sezono 2016.

Avstrijska ekipa po razpadu nadvse uspešnega sodelovanja z Renaultom še vedno nima dobavitelja motorjev za sezono 2016.

V zakulisju že potekajo pogovori s Ferrarijem, ki Red Bullu ni pripravljen ponuditi najnovejših motorjev, kot zahteva ekipa iz Milton Keynesa.

''Sergio Marchione (šef Ferrarija, op. a.) bi zavoljo formule 1 z veseljem ponudil nov motor, da bi Red Bull spet postal konkurenčen, vendar ne želi škodovati svoji ekipi. Če bo Red Bull dobil Ferrarijeve motorje, se bo lahko ponovno kosal z najboljšimi, zato ga skrbi, da bi to vznemirilo njegovo ekipo,'' je pred dnevi dejal Bernie Ecclestone.

helmut marko red bull | Avtor: EPA EPA
Red Bullov svetovalec Helmut Marko je v pogovoru za Auto Motor und Sport razkril, da so Ferrarijeve igrice še pripomogle k želji po izstopu iz F1. ''Igrajo se z nami, a mi nočemo sodelovati. Takšne reči še krepijo naše razmišljanje, da bi se umaknili. Predrzno je, da nam ponujajo motorje iz sezone 2015, medtem ko bosta Sauber in Haas F1 prejela nove za leto 2016,'' je povedal Marko.

Red Bull ima z vodstvom formule 1 sklenjeno pogodbo, po kateri naj bi v elitnem dirkaškem športu ostal do leta 2020. Če bo odšel prej, mu grozi kazen v višini 330 milijonov funtov oziroma več kot 440 milijonov evrov.

Komentarjev 2
  • STF 15:22 29.september 2015.

    Kdo se gleda ta dolgcas?

  • Avatar skeptik
    skeptik 12:55 29.september 2015.

    http://www.siol.net/sportal/avtomotosport/formula_1/novice/2015/09/red_bull_se_umika_iz_formule_1.aspx