Šport > Moto športi
4837 ogledov

Grozljiv padec Márqueza na Tajskem, pristal je na nosilih

Marc Márquez Marquez PrtSc
Svetovni prvak je obležal, nato so ga prepeljali v bolnišnico.

Španski motociklist Marc Márquez, ki na veliki nagradi Tajske lovi šesti naslov svetovnega prvaka, je danes na prvem prostem treningu v Buriramu grdo padel.

Španski šampion je po padcu nekaj minut občepel s sklonjeno glavo, preden je šepajoč ob pomoči stevardov zapustil mesto padca.

Pred tem je dirkač Honde sicer zavrnil nosila. Nemudoma so ga z dirkališča odpeljali na podrobnejši zdravniški pregled, za zdaj še ni znano, kakšne posledice je pustil padec.

Ta čas je Márquez vodilni v SP in ima 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), do konca sezone pa je še pet dirk. Šestindvajsetletni Márquez lahko že v nedeljo na VN Tajske v Buriramu spet osvoji krono svetovnega prvaka.

Najhitrejši čas prostega treninga je sicer dosegel Maverick Viñales (Yamaha) pred Francozom Fabiom Quartararom (Yamaha-SRT) in Márquezom, ki je dosegel dober čas pred padcem proti koncu treninga.

Marc Márquez Marquez | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Pri Márquezovi ekipi Honda so čez nekaj ur prek Twitterja sporočili, da Španec ni utrpel hujših poškodb, a da "čuti bolečine na bokih, v hrbtu in nogah". Po prihodu iz bolnišnice se je oglasil tudi Márquez, ki je prav tako prek Twitterja sporočil: "Težak padec danes zjutraj, a k sreči je vse v redu."

Komentarjev 1