Šport > Moto športi
10362 ogledov

Grozljivka na Dakarju! Favorit povozil gledalca ter nadaljeval z vožnjo

Aleš Loprais Epa
Šokantne scene prihajajo z relija Dakar, kjer je češki voznik Aleš Loprais povozil enega izmed gledalcev ter nato mirno nadaljeval z dirko, ker se incidenta sploh ni zavedal.

Čeh Aleš Loprais je veljal za enega največjih favoritov na reliju Dakar v kategoriji kamionov, a se je njegov nastop zaključil z diskvalifikacijo, potem ko je v grozljivi nesreči umrl italijanski gledalec.

Do incidenta je prišlo v deveti etapi dirke, ko je Loprais drvel preko sipin, nesrečni Italijan pa je želel iz bližine fotografirati enega glavnih favoritov dirke, pri tem pa se je namestil ravno izza ene izmed omenjenih sipin.

Češki voznik ga pri tem ni opazil, tako da ga je s kamionom tudi zadel in mirno nadaljeval z dirko, saj se incidenta sploh ni zavedal. Navijaču je kasneje postalo slabo, prepeljali so ga v bližnjo bolnišnico, a je bilo prepozno. Umrl je za posledicami srčnega zastoja.

Toni Mulec Šport Slovenci letos kar z dvema predstavnikoma na reliju Dakar

Loprais je po etapi razlagal, da ni nihče iz njegove ekipe videl navijača, niti ni začutil udarca. Za dogajanje so izvedeli šele po koncu etape, ko so jim organizatorji dirke pokazali posnetek. Slednji so češkega voznika nemudoma diskvalificirali, sprožili pa so tudi uradno preiskavo nesreče. 

"Želel bi izraziti iskreno sožalje njegovi družini in prijateljem. Zelo mi je žal, ta nesreča me bo spremljala do konca življenja. Zaradi moje vožnje je ugasnilo človeško življenje," se je preko socialnih omrežij že oglasil skrušeni Loprais.

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 21:47 11.januar 2023.

    a zdej če bo ekdo skočil pod vlak in naredil samomor bo strojevodja kriv. pa kdo je temu bedaku dovolil da gre na traso in se skriva za selfi. ne bi rekel če bi šel kakemu rogljiču, ampak enmu kamionu. ...prikaži veču. mislim res tole cepivo dela čudeže, eni poleg tega da zbolijo vsake 3 tedne za kovidom so ratal še dosmrtno trapasti.

  • Miller 15:01 11.januar 2023.

    Zdej srčne zastoje zaradi cepljenja prikrivajo že z nesrečami na rally-ih.... Šala šala

  • Željko 14:33 11.januar 2023.

    Bedarija kaj je tukaj voznik kriv!!!